İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, dün sabah saatlerinde Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nın, Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi'nden geçmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, dün sabah saatlerinde Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nın, Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi'nden geçmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürkler, belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili olarak yıllarca karar alındığını ve çalışmalar yapıldığını belirterek, Ulusal Birlik Partisi olarak bu çalışmalar doğrultusunda ilk adımı attıklarını söyledi..
Öztürkler, esas amacın halkın daha iyi hizmet alması, belediyelerin kendi öz kaynakları ile yatırımlarını yapabilmelerine yönelik adımlar atmak olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Öztürkler; İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nden yasa tasarısını geçirdiklerini ancak bunun bir de Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu süreci olduğunu ifade ederek, Ad-Hoc komitenin çalışmalarının sürdüğünü de belirtti.