UBP de ÜNAL ÜSTEL dönemi resmen başladı.

Eski GB Dr. Faiz Sucuoğlu’nun istifası ile bu gün tek aday olarak Dr. Ünal Üstel parti onayı ile GB’ lık görevine resmen devraldı.

Eski GB Dr. Faiz Sucuoğlu’nun istifası ile bu gün tek aday olarak Dr. Ünal Üstel parti onayı ile GB’ lık görevine resmen devraldı. Başbakan ve UBP GB sn Ünal Üstel bu gün UBP üyelerine yönelik yapmış olduğu konuşmada kendi deyimi ile “ ateşten gömleği giymiş oldum, önceden hükümeti kurma görevinde şimdi ise parti başkanlığı ile birlikte”
Kurultay UBP GS sn. OĞUZHAN HASİPOĞLU’NUN açılış konuşması ile başladı ve tüzük gereği 45 günü beklemeden olağan üstü kurultayı yetkili kurulların da onayı olarak başlattık. Tek gündem UBP genel başkanını tek aday olan sn. ÜNAL ÜSTEL’E kongrenin onayı alınarak görevi tevdi etmektir. OĞUZHAN bey çok etkili bir konuşma yaparak hitap etmiştir.
Ünal bey yıllardır siyasette engin bir tecrübeye sahiptir. Her kesimi öncelikle iyi dinlemekte ve paydaşları ile de olması gerekenleri paylaşmaktadır. Bu gün UBP olağan üstü kurultay toplantısı çok büyük bir kalabalık ile gerçekleşti. Rekabet yoktu tek gündem yeni parti başkanı Başbakan Dr. ÜNAL ÜSTEL’İ ilan etmekti.
Cumhurbaşkanı sn. ERSİN TATAR da davetliler arasın da bulundu. KKTC Meclis başkanı sn. ZORLU TÖRE, hükümet ortakları DP GB FİKRİ ATAOĞLU ve YDP GB Prof. ERHAN ARIKLI. Sn. TATAR konuşmasında hem ekonomik konuları hem de Kıbrıs sorunu ile ilgili konuştu, tüm salon konuşmasına tam destek verdi. Federasyon temelinde bir anlaşmanın olamayacağını çünkü Rum tarafının bizim ile ada ve yönetimini paylaşmaya hazır olmadığının altını çizdi.
CB TATAR yerel seçimler ile ilgili anayasa mahkemesinin almış olduğu karara da tepki koydu. “anayasa mahkemesinin kararlarına saygılıyız, ancak CB seçim tarihinin uzatılmasında YDP mahkemeye uygunsuz olduğu için başvurmuştu ancak mahkeme bunu ret etti ve 4. CB sn. AKINCI altı ay daha görev yaptı. Şimdi soruyorum burada farklı bir karar verdiniz hangisi doğru, buradan hükümet başkanı başbakan s. ÜSTEL’E sesleniyorum meclis kararı alıp seçimleri ilan ettiğiniz günde yapınız. Hiçbir irade meclis iradesi üzerinde olamaz.
Başbakan ÜNAL ÜSTEL, herkese teşekkür ederken eski GB FAİZ SUCUOĞLU’NU unutmadı. “FAİZ bey o yaşanan süreç içerisinde hiçbir koşulda tıkaç olmadı desteği ile hükümeti kurduk, istifası ile de parti başkanlığı görevini parti yetkili kurullarının onayı ile devralmış oldum” BB ÜNAL ÜSTEL yeni bir dönemin başladığını işaret ederek Anavatan TÜRKİYE ile birlikte tüm sorunları çözmek için var gücümüz ile çalışacağız. Bizler hükümet olarak ve UBP olarak çalışıp iş yapacağız ana muhalefet de
Bu haber 7050 defa okunmuştur

:

:

:

: