Girne çarşı merkezinin göbeğindeki Göksu Sokak’ta vatandaşların kullandığı su depoları ile belediyenin çöp bidonları aynı noktada. Mikrop yuvasını andıran bölge deyim yerindeyse hastalığa davetiye çıkarıyor!
Girne’nin merkezinde vatandaşların kullandığı su depolarının olduğu bölgede çöp bidonlarının da bulunması hastalığa davetiye çıkarıyor.
Çöp bidonları bölgedeki yoğunluktan dolayı kısa sürede doluyor ve taşıyor. Çöp bidonlarının bulunduğu bölge kokudan geçilmezken, yaz sıcaklarında bekleyen çöpler tam anlamıyla hastalığa davetiye çıkarıyor.
Çöp bidonlarıyla aynı noktada bulunan depoların kapaklarında kilit yok. Ani bir rüzgarda açılan kapaklar depoların içerisine çöplerin doluşmasına neden oluyor.
Mikrop yuvası böylesi bir ortam bölge halkının ve özellikle o depoları kullanan halkın sağlığını da tehdit ediyor.
Çöpler nedeniyle sokak hayvanlarının da mesken tuttuğu Girne çarşı merkezindeki Göksu Sokak, hastalık saçıyor.
ANLAŞAMIYORLAR
Konuyla ilgili olarak star kıbrıs’a açıklama yapan belediye yetkilileri bu görüntülerin kendilerini de rahatsız ettiğini belirttiler.
Buna benzer konularda görevin sadece belediyeye düşmediğine işaret eden yetkililer, “Halkımız da kendi yaşam alanından sorumludur, su depoları ile birlikte çevre temizlikleri kendi inisiyatifinde. Her türlü sıkıntılarında yardımcı olmaya çalışırız ama iş sadece belediye ile sınırlı değildir” diye konuştular.
Yetkililer ayrıca konuyla ilgili her türlü uyarı ve çağrıya yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler.
Bölgede ikamet eden ya da iş yeri bulunan vatandaşlar ise belediye yetkililerinin açıklamalarına katılmıyorlar.
Su depolarının ile çöp bidonlarının bir arada bulunmasının sorumlulusunun belediye olduğuna dikkat çeken bölge sakinleri, düzensizliğin her türlü pisliğe sebep olduğunu belirttiler. Vatandaşlar; hijyen koşullarına uyulmamasından yakınarak, “Üzerimize ne düşerse yaparız. Bu bir takım işidir, her şeyi devletten beklemiyoruz ama en azından temiz bir ortam istemek hakkımızdır” diye konuştu.
ALKOLLÜ SÜRÜCÜ 16 ARACA ÇARPTI
ŞİDDETLİ FIRTINA ETKİLİ OLDU
Erenköy-Karpaz Belediyesi, şap hastalığına karşı önlemlere devam ediyor
Hayvancılar Birliği, Tarım Bakanlığı önünde eylem yaptı
KKTC–TC arasında ehliyet sistemi için altyapı çalışması
Berova, 2026 yılının tüm insanlığa sağlık, huzur ve bereket getirmesini diledi
KTAMS’ın Devlet Basımevi’ndeki grevi cuma günü devam edecek
Şap hastalığına karşı aşılama çalışmaları sürüyor
Adres güncelleme çalışmaları 2 Ocak’ta İskele’de devam edecek