POMPALANAN UMUTLAR FOS ÇIKTI

BM GK ‘nu büyük umutlarla bekleyen ve olmayacak gelişmeleri olacakmış gibi umut olarak pompalayan , gerek güney Rum idaresi , gerekse de kuzeydeki bazı çevreler

BM GK ‘nu büyük umutlarla bekleyen ve olmayacak gelişmeleri olacakmış gibi umut olarak pompalayan , gerek güney Rum idaresi , gerekse de kuzeydeki bazı çevreler . Pompaladıkları umutları , BM GK’ da Sn. Erdoğan’ın umutsuzluğa çevirdiği ve tanınmayı isteyen konuşması , umut tacirlerini umutlandırdığı çevreler tarafından , çok büyük sıkıntılar içine sokmuştur .
İki hafta önceyi hatırlayalım .
Gerek güneyde , gerekse de kuzeyde .
Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın Avrupa’da yaptığı açıklama ile ilgili , çeşitli yorumlar yapılarak . Türkiye’nin ekonomik durumunun , bozuk olduğunu , dolayısı ile ekonomik ve mali destek karşılığında , ABD’nin ve AB ‘nin federasyon baskılarına karşı koyamayacağı ve tekrar federasyon müzakerelerine döneceği yollu söylemler . Hem güneyde , hem de kuzeyde , BM GK toplantı arifesine kadar , gerçekleşmesi mümkün olmayan bu umutlar , son güne kadar pompalandı .
Bu konuda , geçmişte yaptığım yorumlarda .
Hep şunu yazdım .
Erdoğan’ın GK ‘da konuşmasını bekleyelim .
Bu konuda , kilidi açacak anahtarın sahibi O .
Genel Kurul konuşmasında , cebinden çıkardığı anahtarla açılan , kilitli kapıyı ardına kadar açarak . Eşikte , federasyon değil de tanınma peyda edince federasyon beklentisi içinde olanlar , büyük bir travma içine girmişlerdir .
Yine yakın geçmişte yazdıklarımla , boş umutların pompalanmasının , ilerde
çok büyük sıkıntılar doğurabileceğinin üzerine basa basa durarak , açıklamaya
çalıştım .

Güneyde ‘’2’nci Nikos , hep bunu kendi halkına pompalamış . Bu umutların gerçekleşmesini , BM GS Guterrese bağlayarak . Üçlü görüşmenin gerçekleşeceğini , bunun da federasyon görüşmelerine zemin olacağını , hep söyleyerek umutlar dağıtmıştır .
New York’ta Sn. Erdoğan’ın genel kurulda yaptığı açıklama ile Nikos , Guspoyu taşa vurduğunu anladı ve kendine geldi .
Geldi gelmesine de .
Yeni Bizans oyunlarına başvurmaktan , yine geri kalmadı .
Yaptığı konuşmada , GK kararlarının dikte ettirilmesinden bahsetti .
Kime dikte ettirilecek ?
KKTC ve Türkiye’ye .
Dikte kelimesi , sözlükte ne anlama geliyor ?
Dikte etmek :
“İsteklerin zorla kabul ettirilmesi” demek olduğuna göre .
Bu istekleri , Nikos’un isteği doğrultusunda kabul ettirecek , hangi güçlere , bel bağlayarak , bu cüret içine giriyor ?
Güvenlik Konseyine mi ?
Ha var , ha yok , GK ‘nin merhemi olsa kendi keline sürecek .
ABD mi ?
Artık , 6. Filonun esamesi okunmuyor .
Ne Amerika , eski Amerika .
Ne de Türkiye , eski Türkiye .
Ne de dünya , eski dünya değildir .
En çok güvendiği güç , AB .
Türkiye’ye , baskıları artırsın .
Ambargolar , koysun .
Nikos’un bel bağladığı sözde güçler , bunlar .
AB ile ilgili , Türkiye , köprüleri atmanın arifesinde .
Nikos efendi büyük bir travma içinde .
Halkını da federasyon görüşmelerinin başlayacağı umutları ile aldatmış oldu .
Şimdi tek umudu .
Guterres’in , yeni temsilci atamasına kaldı .
Atansa , bile .
Atanan temsilci , kendi çalacak kendi oynayacak .
Yine , olmayacak umutlar pompalanıyor . Müzakerelerle ilgili olarak .
Müzakereden kaçan yok .
Yeter ki , Türk tarafının görüşü , zemin olarak kabul görsün .
Son olarak , Nikos’a öğüdüm .
Peşinyan’ın haline bak ve hiçbir kesime güvenme .
Peşinyan güvendi . Akıbeti ortada .

Bu haber 1681 defa okunmuştur

:

:

:

: