BAŞÖRTÜSÜ KİŞİSEL TERCİHTİR KİMSE ÖTEKİLEŞTİRİLMEMELİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ''orta eğitimde başörtüsü'' takılmasının kişisel bir tercih olduğunu belirterek, kimsenin dışlanmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ''orta eğitimde başörtüsü'' takılmasının kişisel bir tercih olduğunu belirterek, kimsenin dışlanmaması gerektiğini söyledi.

Hükümetin başörtüsü konusunda gerekeni yapacağını kaydeden Tatar, Başbakan Üstel ve Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun konuya iyi bir çözüm getireceğine inanç belirtti. Öğretmen sendikalarının, bir öğrenciyi başörtüsü nedeniyle okula almamasının çok yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade eden Tatar, “Öğrenciyi okula başörtüsü nedeniyle almamak yasal olarak bir hak mıdır? Bunu konuşan yok. Sonuç olarak söz konusu öğrencinin ötekeleştirilmemesi lazım” dedi. “Bu ülkede dini inancı olan da var, olmayan da var; camiye giden de var, gitmeyen de var. Bunlar kişinin kendi tercihidir” diyen Tatar, ötekileştirmeye karşı olduğunu söyledi.

Bu haber 1167 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER