HANGİ MAGANDA

Magandalığın , kaç türü var derseniz , bunun yanıtı bir hayli zor .

Magandalığın , kaç türü var derseniz , bunun yanıtı bir hayli zor .
Bu günkü yazımın konusu , trafik magandalığı üzerine olacak .
Önce bunun , kelime anlamına bir bakalım .
“ Günlük yaşamda , insana saygı duymayan , kurallara uymayan ve hoş karşılanmayan davranışlar gösteren kişiler için , yakıştırılan bir sıfat .”
Bizde de zaman içerisinde , bu tür magandalarda artışlar baş gösterdi ve o oranda da magandalıklar arttı .
Gerek ana yollarda , gerekse de şehir içerisinde , bu tür magandalara sık sık rastlanmaya başlandı .
Bu konuda , geçen günlerde , sosyal medyaya bir haber düştü .
Lefkoşa Girne yolunda , seyreden bir vatandaş . Sosyal medya hesabından , bu konudaki magandalığı kamu oyunun bilgisine getirerek . Olayın Ciklos kavşağında meydana geldiğini . Arkalarından gelen aracın , korna ve ışık yaktığını , yanlarına yaklaşıp durmalarını istediğini , durmayarak yollarına devam ettiğini , el kol hareketleri ile yollarını kesmeye çalıştığını ve eve gidince , polisi aradığını , aldığı yanıtta ilgiliyi uyaracaklarını söyledi .
Benim bildiğim , o kavşakta sürat 50 km .
Radara gelene kadar da , kısa bir mesafe ve sürat tahdidi var .
Yollarda , sürat tahdidine tabii olmayan belli resmi araçlardan başka hiçbir araç , bu kuralları aşma hakkına sahip değildir .
Belki , hasta veya yaralıyı , hastaneye götüren araçlar , istisna teşkil edebilir .
Gün geçmiyor ki , bir trafik kazası olmasın .
Bir çok sürücü , bu konuda temkinli ve aracını sürat yapmadan sürmektedir .
Arkadan gelip taciz etmek , el kol hareketi yapmak , sürücüleri de paniğe sevk ederek , trafik kazalarına davetiye çıkarmaz mı ?
Bu olaylar , her geçen gün çoğalmaktadır .
Bu konudaki müeyyide , uyarılmaksa , bunda büyük bir yasal boşluk olmuyor mu ?
Bu olay gibi olaylar , herkesin başına gelmektedir .
Zaman , zaman bu olayın benzerine ben de rastlamaktayım .
Yoldaki , sürat tahdidine uyarak , araba sürüyorum .
Sürat tahdidinin çok üzerinde , bazı araçlar , arabamın arkasına yanaşarak , ışık ve korna çalmaktadırlar .
Sol şerit boşsa , sol şeride geçerim .
Değilse , müsait ortamı bekler , şeritte boşalma varsa , sol şeride geçerim .
Bazen , bazı araç sürücüleri , taciz olayından panikleyerek , dolu olan sol şeride geçmeye çalışmaktadırlar .
Basit gibi görünen bu olay veya olaylar , ileride , telafisi mümkün olmayan , sonuçlar doğurabilir .
İlgili yasalarda , boşluk varsa .
Bu , usulüne göre doldurulmalı .
Çünkü , bu olaylar artarak devam etmekte .
Altına bir araba alan bazı kişiler , kendilerini Boing 727 de zannederler .
Batıda , bu tür hareketler , ağır suçu doğuran hareketler olarak , cezalandırılmaktadır .





Bu haber 251 defa okunmuştur

:

:

:

: