Rum basını, Ankara’da Cumhurbaşkanı Erhürman’a Kıbrıs’ta iki ayrı devletin gevşek bağlarla çalışacağı bir “İş Birliği Konseyi” oluşturmayı gündeme taşımasını önerdiği iddia edildi.
HRİSTODULİDİS ÇARESİZ GÖRÜNÜYOR
Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Erhürman'ın 4 maddelik şartına, “Müzakereler 'ön koşulsuz' başlamalı” yanıtı verdi. Rum lider, “Müzakerelerin, yeni Kıbrıs Türk liderliğiyle şartsız ve koşulsuz, 2017 yazında kalınan noktadan yeniden başlaması ve kesin çözüm bulunmasıyla sonlanması” çağrısı yaptı. Rum liderin tutumu Güney’de de tartışma konusu oldu. Eski AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, “Hristodulidis, Erhürman’ın seçildiği günden beri çaresiz görünüyor” ifadelerini kullandı.
ANKARA’DA ERHÜRMAN’A ÖNERİLDİ
Bu aradan Türkiye’nin Ankara’da Cumhurbaşkanı Erhürman’a Kıbrıs’ta iki ayrı devletin gevşek bağlarla çalışacağı bir “İş Birliği Konseyi” oluşturmayı gündeme taşımasını önerdiği ileri sürüldü. Rum basınında yer alan habere göre modelin Ada’nın tamamını ilgilendiren konularda en üst düzeyde işleyecek bir yapı öngördüğü; Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çerçeveyi Ankara’daki görüşmede Cumhurbaşkanı Erhürman’a sunduğu öne sürüldü.
PANDEMİ DÖNEMİNİ MUMLA ARAYABİLİRİZ
İSRAİL’İN KAYBI BÜYÜK AMA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR
KIBRIS TÜRKLERİNİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYIZ
“ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ OLDU”
SOSYAL DEMOKRAT BİRLİKTELİK ÇAĞRISI
ELEKTRİK BAĞLANTISI KIBRIS, TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ARASINDA KURULMALI
İncirli: 'Ülkeyi, adalet, dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini temel alan üretime dayalı bir ekonomik modelle yöneteceğiz'
Çeler: “Yeni hükümet 30 milyarlık ekonomik enkaz devralacak”
“Adamız tüm üslerden, silahlardan arındırılmalı, askersizleştirilmeli”