Vefat eden eşi adına sahte sözleşme düzenlemek ve aynı daireyi birden fazla kişiye kiralamakla suçlanan zanlı tutuklandı

Polis Basın Subaylığı, 2022-2025 yılları arasında Girne’de meydana gelen sahte resmi belge düzenleme ve sahtekarlıkla para temini olayıyla ilgili açıklama yaptı.



Açıklamaya göre, yurt dışında sakin N.G.A. (69), vefat eden eşi adına kayıtlı Girne’deki bir dairenin kiralanması için C.K.’ye (44) talimat verdi. Bu kapsamda, eşi adına sahte kira sözleşmesi hazırlanıp imzalandı ve ilgili daireye ibraz edilerek onaylatıldı.

Söz konusu sahte belgeler kullanılarak dairenin farklı tarihlerde dört ayrı kişiye kiralandığı ve bu yolla toplam 351 bin TL ile 7 bin Sterlin paranın sahtekarlıkla temin edildiği tespit edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında C.K. tutuklanırken, N.G.A.’nın ise arandığı belirtildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
Bu haber 9 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER