Cumhuriyet Meclisi’nde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, ana muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi:
ANAYASA DEVLETİN OMURGASIDIR!
Cumhuriyet Meclisi’nde konuşan Çalışma Bakanı Hasipoğlu, ana muhalefetten gelen “Anayasa devletin omurgasıdır, kanun hükmünde kararnameler ile ülke yönetilemez” eleştirisi yanıt verdi. Konuşmasında “anayasa devletin omurgasıdır” ifadesini kullanan Hasipoğlu, bu omurganın ancak devlete duyulan inançla ayakta kalabileceğini söyledi. “Eğer anayasa diyorsak, önce bu devlete inanacaksınız” diyen Hasipoğlu, tüm kararların anayasanın çizdiği sınırlar içinde alınmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
CTP’NİN 2018’DEKİ TUTUMUNU HATIRLATTI
CTP’nin 2018 yılında çıkardığı Kanun Hükmünde kararname ile hayat pahalılığını dondurup vatandaşa vermediğini, buna rağmen meclis önünde yaşanan olaylarda yasa ile düzenleme çağrısı yaptığını, bunun çelişkili bir davranış olduğunu, halbuki şu anki hükümetin eğer komiteden geçerse, dondurma yerine erteleme yapacağını ve bunu yasa ile yapacağını ifade etti . Anayasa Mahkemesi’nin yasa gücünde kararnamelere ilişkin yorumunun bağlayıcı olduğunu ifade eden Hasipoğlu, geçmişte farklı yorumların da yapıldığını söyledi.