İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, önümüzdeki günlerde Meclise getirmeyi düşündükleri yasa tasarısı hakkında konuştu:
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, “KKTC toprakları yabancıların eline geçiyor” şeklinde bir söylem olduğuna dikkat çekerek, bu söylemin gerçek olmadığını bu yöndeki eleştirilere mahal vermemek için, tasarıyı o yönde hazırladıklarını belirtti.
Yabancıların mal alımına ilişkin olarak 17 tane yasa gücünde kararname çıktığını söyleyen CTP Milletvekili Ürün Solyalı, kararnamelerle yabancılara ülkedeki mal rejimi konusunda, sürenin uzatıldığını ya da haklarını genişleten bir alan yaratıldığını belirtti.
Muhalefetin eleştirilerini yanıtlayan İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, yabancıların mal alımı konusunda yasakçı bir bakış açısına sahip olmadıklarını belirtti. Oğuz, açılımdan yana olduklarını ancak sektörde bir daralma olduğunu, daralmanın sebebinin Güney Kıbrıs’ın KKTC’ye yönelik baltalamaları olduğunu vurguladı.
Oğuz, yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını da belirterek, tasarıyı önümüzdeki günlerde Meclise getirmeyi düşündüklerini kaydetti. “KKTC toprakları yabancıların eline geçiyor” şeklinde bir söylem olduğuna da dikkat çeken Oğuz, bu söylemin gerçek olmadığını bu yöndeki eleştirilere mahal vermemek için, tasarıyı o yönde hazırladıklarını belirtti.
'Cankıtlık sektöründe vergisiz milyarlık düzen var'
Hasipoğlu: Çağlayan Çocuk Yuvası 2-3 ay içerisinde yalnızca otizme yönelik bir eğitim merkezi haline gelecek
Hakan Şonya Halkın Partisi’ne katıldı
Hristodulidis: Kıbrıs’ın uluslararası varlığı Kıbrıs sorunuyla bağlantılıdır
'KKTC gıda enflasyonunda 1. sırada'
HRİSTODULİDİS’İN TUTUMU KIBRIS TÜRKÜ’NE YAPILMIŞ SAYGISIZLIK
KİMSE YANLIŞ HESAP YAPMASIN
GENEL KURUL BUGÜN TOPLANIYOR
‘GOLÜ TAM 90’DAN YEDİK’