'UBP'nin tek rakibi yine UBP'dir'

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, Ada TV'de katıldığı programda yaklaşan seçimlere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi'ne (CTP) seslenen Taçoy, UBP'nin en zor dönemlerinde dahi güçlü oy oranlarına ulaştığını savunarak, 'Ulusal Birlik Partisi'nin en kötü hali, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır. UBP'nin tek rakibi yine UBP'lilerdir, başka hiçbir siyasi parti değildir' dedi.
UBP'NİN GEÇMİŞ SEÇİM PERFORMANSINI HATIRLATTI
Taçoy, 1993, 2003, 2005 ve 2013 seçim sonuçlarını örnek göstererek UBP'nin zorlu siyasi süreçlerde dahi yaklaşık yüzde 30 seviyesinde oy aldığını söyledi. 1993 seçimlerinde, kurulan Demokrat Parti'ye rağmen UBP'nin yüzde 29,7 oy aldığını anımsatan Taçoy, 2003 yılında ise Annan Planı sürecinde uluslararası baskılar ve siyasi yalnızlığa rağmen partinin yüzde 30 oy elde ettiğini ifade etti. 2013 yılında yaşanan parti içi ayrılıklara rağmen UBP'nin yine yüzde 29 oy aldığını belirtti.
'EN KÖTÜ İHTİMALLE YÜZDE 39, DAHA DA YÜKSELEBİLİR'
Yaklaşan seçimlere ilişkin iddialı tahminlerde bulunan Taçoy, UBP'nin oy oranının en kötü ihtimalle yüzde 39 artı eksi 3 seviyesinde olacağını öne sürdü. Partinin yüzde 28'in altına düşeceği yönündeki iddialara katılmadığını vurgulayan Taçoy, adayların netleşmesi ve seçim sürecinin hızlanmasıyla birlikte UBP'nin oy oranının daha da yükseleceğini savundu. 'Seçim yaklaştıkça UBP çok daha yukarıya çıkacak. Yüzde 35'leri ve üzerini konuşur duruma geleceğiz. Bunu hep birlikte göreceğiz' ifadelerini kullandı.
Bu haber 56 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER