SİZ NE YAPTINIZ

Türk halkına karşı yapılan katliamları açık yüreklilikle kabul eden , güneydeki siyasilerin açıklamaları , KKTC‘de hayretle karşılandı ! Niye mi ?

Türk halkına karşı yapılan katliamları açık yüreklilikle kabul eden , güneydeki siyasilerin açıklamaları , KKTC‘de hayretle karşılandı !
Niye mi ?
Yapılan vahşetin , sadece , 20 Temmuz 1974 ve sonrası için kabullenişi , yine de gerçeklerin saptırılması açısından hayretle bile karşılanmadı .
Çünkü , güneyi , Kıbrıs Türk Halkı , bu kadar zaman süreci içinde , ne menem olduğunu , çok eskilerden beri anlamış ve tanımıştır .
Sadece , 20 Temmuz 1974 sonrasını kabullenmek bile , her iki tarafta da değişik algıların yaratılmasına neden olmuştur .
Akel Mv. ve eski Dışişleri Bakanı Markulli’nin açıklamaları , güneyde sağ kesim tarafından hoş karşılanmazken . Kuzeyde de değişik fikirlerin ortaya atılmasına neden oldu .
Bu itiraflar karşısında , bir de öneride bulundular !
Karşılıklı olarak , özür dilemek .
İtirafçılar .
20 Temmuz 1974 ve sonrası için , özür dileme buyruğunda bulundular .
Ya .
74’ ten , 63‘e geriye gidersek .
Yapılan vahşet , zulüm ve katliamları sineye mi çekmeli ?
Türk tarafı , böyle bir özürle , 11 yıl yapılan , insanlık dışı muamelelerin , yapılmamış olduğunu mu kabul edecek ?
Bu mu , isteniyor ?
Benim anladığım bu .
74 için , özür dilenecek .
63 – 74 aklanacak .
Vay guzzum , Markulli .
Bu teklifle , özür , kabahatten büyük olmuyor mu ?
Tabii .
Bu açıklamalar karşısında , hak , özgürlük , uluslararası hukuk , diyerek . Solomon’un avukatlığını yapan , sözde solculardan , bu itiraflar karşısında .
Tek ama tek , lakırdı yok .
Allah bilir .
Belki de , moralleri bile bozulmuştur . Rumların , Rumları , bu şekilde suçlamalarına .
Ses çıkarmamaları , ondan olsa gerek .
Bir nebze olsa .
Hiçbir suçu olmayan , tek suçları Türk olan , şehitlerimizin de avukatlığına soyunsalar , kıyamet mi kopar .
Yoksa .
Sözde olsa da, solculuklarından mı çekinip , ses seda çıkarmıyorlar ?
Kıbrıs Türk Halkı , neyin ne olduğunu görüyor .
Hani , bir laf var ya !
İğnenin gözünden , değil ada , dünya seyrediliyor diye .
Aralıkta , iki seçim birden .
Her halde , komiteden , oy çokluğu İle geçen , karma oyun kaldırılması ile ilgili önerinin , mecliste kabul edilmesi . YSK’nu Aralık seçimlerinde , bayağı rahatlatacak .
Artık çarşaf listeler , öneri kabul edilirse tarihe karışacak .
Meclis Genel Kurulunda , ağırlıklı olarak karma oylarla seçilen vekillerin , oylamadaki tavırları da merak konusu olmaya başladı .
Ana muhalefet , pek sıcak bakmıyor .
Hükümetin küçük ortaklarının da , genel kuruldaki tavırları , önerinin yasalaşması için , bir hayli önemli .
İzleyelim , görelim .
Bu haber 40 defa okunmuştur

:

:

:

: