Merkezi Londra’da bulunan ancak pek çok ülkede faaliyet gösteren “ENERGY 8” isimli bir denizcilik şirketinin Güney Kıbrıs’ın limanlarını kullanarak Türkiye üzerinden İran’a mal taşıma girişiminde bulunduğu bildirildi.
Alithia Gazetesi: “Türkiye’nin Kıbrıs Ambargosunu Kıracağım” başlığı altında verdiği haberinde, söz konusu şirketin, Güney Kıbrıs’ın Limasol ve Larnaka limanlarını çeşitli amaçlarla kullanmak için talepte bulunduğunu, söz konusu şirketin faaliyetleri arasında İran’a Türkiye üzerinden mal götürmenin de yer aldığını yazdı.
ÖZEL İZNİM VAR
Habere göre söz konusu şirket,Güney Kıbrıs’ın limanlarını kullanma konusunda yapmış olduğu başvuruların birinde, İran’a Türkiye üzerinden mal taşıma için “özel izni bulunduğunu” bu yüzden de Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’tan dahi gelseler gemilerine sorun çıkarmayacağı taahhüdünü verdi.
Gazete, söz konusu şirketin taleplerine Rum makamların olumlu gözle baktığını, Rum dışişleri bakanlığının da söz konusu şirketin önerilerini, Türk ambargosunun kırılacak olmasından ötürü, olumlu gördüğünü belirtti.
GÜNEY’DE CAMİ AVLUSUNDA YAPILAN BİRA FESTİVALİNE TEPKİ
5 GÜN BOYUNCA SAĞANAK YAĞMUR
İKİ NAAŞA DAHA ULAŞILDI ARAMALAR DEVAM EDİYOR
En fazla yağış Kaleburnu ve Dipkarpaz’da kaydedildi
EVKAF'tan bira festivaline tepki
GELECEĞİMİZ YENİ HAYAL KIRIKLIĞINA FEDA EDİLEMEZ
EV BASKININDA İKİ SİLAH VE UYUŞTURUCU
İLK ÜÇ DAMAR BAYPAS AMELİYATI GERÇEKLEŞTİ
Ataoğlu: 'Turizm, hep birlikte ortaya koyduğumuz ortak bir değerdir'