Papa Benedict’in 4 Haziran’da Güney Kıbrıs’a gideceği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi 4 Haziran saat 14.00’te Baf Havaalanı’na inecek olan Benedict’in, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile Başpiskopos İkinci Hrisostomos tarafından resmi olarak karşılanacağını yazdı.
Gazete havaalanındaki resmi karşılama töreninden sonra Benedict’in Aşağı Baf’taki Ayias Kiriakis Kilisesi’ne gideceğini ve 50 dakika sürecek ayine katılacağını yazdı.
Benedict’in ziyareti çerçevesinde yoğun hazırlıklar yapıldığını yazan gazete, Vatikan’dan bir heyetin, ziyaret programının hazırlığı için 14 Mart’ta Baf’ı ziyaret edeceğini kaydetti.
Gazete ayrıca Larnaka’daki kurumların, Benedict’in adaya Baf Havaalanı’ndan değil de Larnaka Havaalanı’ndan gelmesi yönünde girişimler yaptığını bildirdi.