DEVLET BUNU YAPARSA…

Kanlıdere diye binen dere yatağının ağzı molozlarla dolduruldu, çevredeki vatandaşlar ilgili yerlere ihbar etti ama ilgilenen olmadı. İşin peşine düşen star Kıbrıs muhabiri, emri Çalışma Dairesi’nde çalışan bir memurun verdiği bilgisine ulaştı.

Haluk DOĞANDOR

Kanlıdere diye binen dere yatağının ağzı molozlarla dolduruldu, çevredeki vatandaşlar ilgili yerlere ihbar etti ama ilgilenen olmadı. İşin peşine düşen star Kıbrıs muhabiri, emri Çalışma Dairesi’nde çalışan bir memurun verdiği bilgisine ulaştı.

Gazimağusa Antalyalılar bölgesinde Kanlıdere diye bilinen dere ağzı, inşaat atıkları ve çöplerle dolduruldu. Gazimağusa Belediyesi’ne ait kamyonların dahi çöp getirip boşalttığını iddia eden çevre halkı, şikâyetlerine rağmen ilgililerin konuya el atmadıklarından yakındılar.
Konuyu araştırmak üzere bölgeye giden Star Kıbrıs muhabiri önce kamyonuna toprak dolduran, sonra bu moloz ve toprakları dozeriyle dere yatağına sürükleye kamyon şoförü Mehmet Ceylan’ı bularak konuştu.
Kamyon şoförü Mehmet Ceylan kendisini Gazimağusa Çalışma Dairesi’nde çalışan Osman Şeker’in tuttuğunu, dere yatağı kenarında bulunan seraların ona ait olduğunu ifade ederek, onun talimatı üzerine çalıştığını itiraf etti.

ARAZİLERİMİZ SULAR ALTINDA KALDI
Çevre halkından Veli Karakuş aynı yerde kendisi gibi birkaç kişinin ekili arazisi olduğunu dere yatağının dolmasıyla arazilerinin sular altında kaldığını söyledi.
Veli Karakuş: Bu dere yatağı bir yıldır yavaş, yavaş dolduruluyor, ancak son yağan yağmurlarda su akacak yer bulamayınca bizim araziler sular altında kaldı. Ben kendisine sorduğumda “Ben talimat verdim buraya moloz dökülmesi için” dedi. Hatta birkaç sefer Gazimağusa Belediyesi’ne ait kamyonlar gelip moloz boşalttılar. Geçtiğimiz hafta Mehmet Ceylan isimli vatandaşı tutarak, yandaki devlet arazisinden alınan toprakları buraya döktürdü. Mehmet Ceylan’a sorduğumuzda beni Osman Şeker tuttu dedi. Osman Şeker, Gazimağusa Çalışma Dairesi’nde çalışıyor, tabii ki forsunu kullanarak her şeyi yaptırabiliyor. Burada kendi seraları var, seraların önünü telledi 35 yıldır kullanılan yolu kapattı, bunu hangi güçle yapabiliyor merak ediyoruz, kimse buna ses çıkaramıyor mu?

YETKİLİLER TEMİZLENMESİ TALİMATI VERDİ
Aynı mahallede oturan Abdurrahman Lekesiz isimli vatandaş ise konuyu belediye ve kaymakamlık yetkililerine bildirdiklerini, görevlilerin gelip inceleme yaptıktan sonra molozların buradan kaldırılması için talimat verdiklerini ancak Osman Şekerin dere yatağına attırdığı molozları kaldırmak yerine geçişi de kapatarak, etrafını tellettiğini ifade etti.
Bu haber 839 defa okunmuştur
  • alisin beyler ibrahim  magosa - 25.03.2010 boyle seylere alisin beyler ubp geldi Yakinda dayilar efeler cogalacak bastaki neyse muduru de oyle

:

:

:

:

DİĞER HABERLER