Dizdarlı: “sağlığa geçen yılki kadar dahi pay ayrılmadı”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, 2008 yılı bütçesinde sağlığa ayrılan payın “yine düşük tutulmasının” düşündürücü olduğunu belirtti.

 

 

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, 2008 yılı bütçesinde sağlığa ayrılan payın “yine düşük tutulmasının” düşündürücü olduğunu belirtti.

Dizdarlı yaptığı açıklamada, yıllardan beri gerek sivil toplum örgütlerinin gerek mecliste konuşan tabip milletvekillerinin sağlığa ve eğitime ayrılan payın daha yüksek olması yönündeki telkinlerinin geçerlilik kazanamamasının hayret verici olduğunu belirtti.

Hükümetin, 2008 yılını “Sağlıkta Reform” yılı ilan ettiğini ancak gelinen noktada, bu alana geçtiğimiz yıl kadar dahi pay ayırmayarak, ciddi bir samimiyetsizlik örneği gösterdiğini savunan Dizdarlı, “2007 yılında genel bütçeden ayrılan pay yüzde 7.21 iken ve bu oranla ciddi sıkıntılar yaşanmışken, 2008 yılında oranı geriletip de yüzde 6.67’de tutmanın mantığını çözmüş değiliz” dedi.

Dizdarlı açıklamasında, mecliste bulunan tüm milletvekillerini görüşmeler sırasında bütçedeki payı artıracak eğilim içinde görüp bu şekilde irade kullanmalarını arzuladıklarını, aksi halde bugüne kadar yapılan, “hükümetçe ‘Reform’ kendilerine göre ‘Yasal Düzenleme’ olarak anılan çalışmanın heba olma tehlikesiyle yüz yüze kalacağını” belirtti.

Bu haber 5 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER