Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Gülengül: ‘İşveren tüm işçileri tekrar işe alana kadar eylemimiz devam edecek. CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı fabrikanın mali işlerine bakmaktadır. Patron ise CHP'de belediye meclisi üyesidir. Bu yüzden CHP il binasındayız''
Mersin'de işten çıkarıldıklarını öne süren bir grup işçi CHP il binasını işgal etti.
Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül işgal devam ederken yaptığı açıklamada, ''İşveren tüm işçileri tekrar işe alana kadar eylemimiz devam edecek'' dedi.
Yaklaşık bir ay önce çivi üretilen firmadan sendikalı olmak istedikleri için işten çıkarıldıklarını öne süren işçilerle beraber yaklaşık 50 kişiden oluşan grubun Bahçe Mahallesi'ndeki 3 katlı CHP il binasını işgali üzerine olay yerine gelerek işçilerle görüşen Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül, gazetecilere yaptığı açıklamada, işverenin yasalara uygun hareket ettiğini kendilerine bildirildiğini söyledi.
İşçilerin mağdur edildiğini ifade eden Gülengül, ''İşçilerimizin çalıştıkları fabrikadaki tezgahlar organize sanayi bölgesindeki yine aynı kişiye ait başka bir yere taşınmıştır. Buradaki tezgahlar ise tekrar işçilerimizin çalıştığı fabrikaya taşınmıştır yani yer değiştirme olmuştur. Yani yer değiştirilerek sendikal örgütlülüğün önüne set çekilmiştir'' diye konuştu.
27 Ekimden itibaren fabrika önünde direniş gösterdiklerini kaydeden Gülengül, şunları söyledi:
ARKADAŞLARIMIZ OTURMA EYLEMİ BAŞLATMIŞTIR
''Arkadaşlarımız bugün sabahtan itibaren CHP binasında oturma eylemi başlatmıştır. Ayrıca partinin il başkanı Yılmaz Şanlı da fabrikanın mali işlerine bakmaktadır. Patron ise CHP'de belediye meclisi üyesidir. Bu vesileyle CHP il binasındayız. Söylediğimiz tek şey var, sendikadan istifa şartı öne sürülmeden bu işçileri taşındığın iş yerinde işe başlat, eylem de son bulsun. Talebimiz budur. İşveren şu an ancak 30 kişiye iş başı yaptıracağını söylüyor, biz de bunu kabul etmiyoruz ve çıkardığı tüm işçileri tekrar işine başlatmasını talep ediyoruz.''
Parti binasında kaç kişinin bulunduğunu tam olarak bilmediğini ancak işten çıkarılan işçi sayısının 83 olduğunu belirten Gülengül, ''İşçilerimizle görüştüğümüzde tüm arkadaşları iş başı yaptırıldığında eyleme son vereceklerini söylüyorlar. Bazı CHP yöneticileri ile birlikte bu zamana kadar çok sayıda sendikal mücadele yürüttük. Ta ki 27 Ekime kadar” dedi.