10 gram daha bulundu, kaldi 11 gram

Narkotik polisi, 59 gram kokain ele geçirdi. Kokainle bağlantısı olduğu iddia edilen 4 kişi tutuklanırken, kokainin 80 gram şeklinde Ercan’dan getirildiği öğrenildi

Narkotik polisi, 59 gram kokain ele geçirdi. Kokainle bağlantısı olduğu iddia
edilen 4 kişi tutuklanırken, kokainin 80 gram şeklinde Ercan’dan getirildiği öğrenildi

İddialara göre, Narkotik polisleri, Girne bölgesinde gerçekleştirdikleri operasyon sonucu 59 gram kokain ele geçirdi. Kokainle bağlantısı olduğu iddia edilen Ramadan Özsütçüoğlu, Hüseyin Gür, Mustafa Gürdağ ve Resul Evgin tutuklandı. Tutuklanan zanlılar aleyhinde soruşturma başlatıldı. İddialara göre, bir ihbarı değerlendiren polis, Alsancak’ta faaliyet gösteren bir otele baskın yaptı. Otelin işletmecisi Ramadan Özsütçüoğlu, otel müdürü Hüseyin Gür, otelde kalan Resul Evgin ile Mustafa Güldal kaldığı odada arama yapan polis, zanlı Özsütçüoğlu’nun kaldığı odada 5 gram kokain, 1 adet hassas terazi, 1 adet çelik tencere, 1 adet tava, 1 adet porselen tabak ve kullanılmış monital serum ele geçirdi. Zanlı Gür’ün odasında da 2 gram kokain ele geçiren polis, zanlı Resul Evgin’in odasında yaklaşık 50 gram kokain, zanlı Mustafa Güldal’ın odasında ise 1 adet plastik pet şişe ve yaklaşık 2 gram ağırlığında kokain ele geçirdi.

30 GRAMI BİN 300 TL’YE VERDİ

Zanlıları tutuklayarak Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkartan polis, zanlılar aleyhindeki iddiaları aktardı. Zanlı Özsütçüoğlu’nun kokaini 3 Mayısta otel müdürü zanlı Gür’den aldığını tespit ettiklerini belirten polis, zanlı Gür’ün de söz konusu kokaini zanlı Resul Evgin’den aldığını belirlediklerini söyledi. Zanlı Gür’ün, zanlı Evgin’den 30 gram kokain aldığını ve 30 gram kokaini Ramadan Özsütçüoğlu’na verdiğini kaydeden polis, zanlı Özsütçüoğlu’nun teslim aldığı 30 gram kokain için zanlı Evgin’e 1300 TL verdiğini ifade etti.

80 GRAM GETİRİLEN KOKAİNİN 69 GRAMI BULUNDU

Zanlı Evgin’in gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, zanlı Resul Evgin’in, 2 Mayıs 2011 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye 80 gram kokain ithal ettiğini itiraf ettiğini söyledi. Zanlılar aleyhindeki soruşturmanın yeni başladığını belirten polis, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken deliller olduğunu belirterek, 4 zanlının da 3’er gün tutuklu kalmasını talep etti. Cuma günü Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç Melek Esendağlı huzurunda görüşülen davada mahkeme, zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Öte yandan önceki gün de detaylı bir arama yapan polis, zanlı Özsütçüoğlu’nun kasasında 10 gram kokain daha ele geçirdi.
Bu haber 122 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER