Lefke Asbaşkanı Erkut Öner, KOP’la sadece görüştüklerini, üyelik başvurusu için kriterlerin uygun olması halinde Genel Kurul’un karar vereceğini söyledi
Lefke Asbaşkanı Erkut Öner, KOP’la sadece görüştüklerini, üyelik başvurusu için kriterlerin uygun olması halinde Genel Kurul’un karar vereceğini söyledi
Birinci Lig ekiplerinden Lefke’nin KOP’la görüşmesi, ülke futbolunun gündeminde en üst sırayı aldı. Başbakan İrsen Küçük ve Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun bir araya gelmeleri ile birlikte yapılan açıklamalar futbol arenasında ortamın gerilmesine neden oldu.
Lefke Asbaşkanı Erkut Öner, yaptığı açıklamada düşüncelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını kendilerinin KOP’la sadece görüştüklerini, bunun da spor basınında farklı lanse edildiğini söyledi. Öner, “KOP’a üyelik başvurusu için önce, İngilizceye çevrilecek kriterleri görmemiz gerek. Kriterlerin uygun olması halinde ve ancak Lefke Türk Spor Kulübü Genel Kurulu’nun karar vermesi galinde KOP’a üyelik başvurusu söz konusu olabilir. Kısacası KOP’a üyelik için Genel Kurulumuz karar verecek” şeklinde konuştu.
Kıbrıs Cumhuriyeti Futbol Federasyonu (KOP) ile görüşmek için önceden randevu aldıklarını bu randevu içeriğini de Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Çetinkaya Kulüp Yetkilileri ve kendilerinin katıldıkları öğle yemeğinde görüştüklerini söyledi.
“Olay farklı lanse ediliyor” diyen Lefke Türk Spor Kulübü Basın Sözcüsü Erkut Öner, KOP’la görüşmelerinde müracaat etmediklerini altını çizerek vurguladı ve sadece bir ön görüşme yaptıklarını, yetkililerin kendilerine kriterleri anlattıklarını bir kez daha vurguladı.