Öcalan'dan BDP'ye ‘UZLAŞ’ çağrısı

Öcalan, BDP'ye hükümetle uzlaşması için mesaj gönderdi.

Öcalan, BDP'ye hükümetle uzlaşması için mesaj gönderdi.

Abdullah Öcalan, avukatları ile yaptığı görüşmede Meclis'i boykot ederek yemin etmeyen BDP milletvekillerine mesaj gönderdi. Öcalan, yemin krizinin nasıl sonuçlanacağını bilmediğini ancak BDP'nin hükümetle bir mutabakata vararak yemin edebileceğini söyledi.
Mutabakatın bir protokole bağlanmasını gerektiğini söyleyen Öcalan, Hatip Dicle'nin ve diğer beş tutuklu vekilin serbest bırakılması gibi hususlar eklenebileceğini dile getirdi.
Hatip Dicle ve diğer sorunların hemen çözülemeyeceğini kaydeden Öcalan, oluşturulacak metinle çözümünü geleceğinin garantiye alınacağını belirtti. Yeni Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yazılı bir mutabakata öncü olursa BDP'nin yemin edebileceğini ve Meclis'e dahil olacağını söyledi. Öcalan, avukatlarına 15 Temmuz tarihinin kendisi için bir hükmü kalmadığını da belirtti.
Bu haber 5 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER