Tıkanma olmayınca aklıselim galip geliyor

Binali Yıldırım: Meclisin ilerlemesinde bu boykotlarla ilgili sıkıntı, herhangi bir tıkanma olmadığı görüldü. görülünce aklıselim biraz daha galip gelmeye başladı

Binali Yıldırım: Meclisin ilerlemesinde bu boykotlarla ilgili sıkıntı, herhangi bir tıkanma olmadığı görüldü. görülünce aklıselim biraz daha galip gelmeye başladı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP'li milletvekillerinin pazartesi günü yemin etmelerinin beklenmesine ilişkin, ''Meclisin ilerlemesinde bu boykotlarla ilgili sıkıntı, herhangi bir tıkanma olmadığı görüldü. Görülünce aklıselim biraz daha galip gelmeye başladı ve anamuhalefet partisi, bu konuda tutumunu gözden geçirmeye karar verdi. Bu, olumlu bir gelişme'' dedi.

Yıldırım, gazetecilerin ''CHP'li milletvekillerinin pazartesi günü yemin etmesi bekleniyor, süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine 12 Haziran'da yapılan seçimlerin demokratik bir ortamda geçtiğini, yakın tarihin en önemli temsil ağırlığının, yüzde 95.5'in üzerinde bir oranla, bu seçimlerde ortaya çıktığını belirterek, ''hal böyleyken, bazı adaylar nedeniyle CHP ve BDP'nin yemin etmeme tarzında bir politika, tutum sergilediğini'' söyledi.

NİTEKİM ÇOK UZUN ÖMÜRLÜ OLMADI: Yıldırım, bunun milli iradenin temsiliyle uyuşmayan, örtüşmeyen bir davranış olduğunu ifade ederek, ''Nitekim çok uzun ömürlü olmadı, olamaz da. Çünkü ne konuşulacaksa hangi sorun çözülecekse bunun çözüm yeri meclis çatısıdır. Burada çözüm üretmenin ilk şartı, Anayasa gereği milletvekillerinin andiçmesi, yasama faaliyetlerine fiilen katılmasıdır. Bunu yapmadığınız zaman bir kısır döngü içinde kalıyorsunuz, bir şey üretmeniz mümkün değil'' diye konuştu.

Meclis kurullarının teşekkül ettiğini, Meclis Başkanı ve vekillerinin seçildiğini, hükümetin programının okuduğuna dikkati çeken Yıldırım; ''Süreç işliyor, yani Meclisin ilerlemesinde bu boykotlarla ilgili sıkıntı, herhangi bir tıkanma olmadığı görüldü. Görülünce aklıselim biraz daha galip gelmeye başladı ve ana muhalefet partisi bu konuda tutumunu gözden geçirmeye karar verdi. Bu olumlu bir gelişme” dedi.
Bu haber 7 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER