TC Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa’da doğru kararlar alınacağını, ABD’deki borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorunların aşılacağını umut ettiklerini vurgulayarak, bu sorunların çözülememesi halinde olumsuz senaryolara hazır olmak gerektiğini söyledi
TC Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa’da doğru kararlar alınacağını, ABD’deki borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorunların aşılacağını umut ettiklerini vurgulayarak, bu sorunların çözülememesi halinde olumsuz senaryolara hazır olmak gerektiğini söyledi
Son dönemde yaptığı açıklamalarda Avrupa’daki riskin en üst noktaya geldiğini, tedbirli olmak gerektiğini belirten, önceki gün de “Risk kapımızda, ihtiyatlı olalım” yönünde bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa’da doğru kararlar alınacağını, ABD’deki borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorunların aşılacağını umut ettiklerini vurgulayarak, bu sorunların çözülememesi halinde olumsuz senaryolara hazır olmak gerektiğini söyledi. Türkiye’nin geçen yılki ekonomik performansı, 2008 krizinden hızlı bir şekilde çıkışının bütün dünyada örnek gösterilen, parmakla gösterilen bir başarı haline geldiğini söyleyen Babacan, bunda özel sektörün rolünün son derece önemli olduğunu dile getirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli de krizin kapıda olduğu ve eldeki paranın harcanmamasına ilişkin değerlendirmede bulunmuştu.
‘KRİZ KAYGISI DUYSAYDIM GÖREVİMİ DEVRETMEZDİM’: Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, “Avrupa’daki krizin Türkiye’ye kötü etki yapacağından kaygı duysaydım, işimi başka bir arkadaşa devretmez, biraz daha kalırdım” dedi. “Avrupa’daki krizin Türkiye’ye etkisi ne olur” sorusunu yanıtlayan Özince, şunları kaydetti: “Benim hiçbir kaygım yok. Avrupa’daki krizin Türkiye’ye kötü etki yapacağından kaygı duysaydım, işimi başka bir arkadaşa devretmez, biraz daha kalırdım. Türkiye’yi çok istikrarlı, sağlam gördüğümüz için İş Bankası’nda nöbet devrini bu döneme denk getirdik. Bu konudaki düşüncelerimizin aslıdır. Hiç büyütmeden, abartmadan söylüyorum. Çünkü, yani işler yolundayken böyle görev değişimleri yapılabiliyor. Kriz falan yok. Kitapları okudukça çocuklarımız, kültür seviyemiz yükseldikçe ne kriz olur, ne bir şey olur.”