“Lupton’un kaçmasına KKTC’deki İsrailli mahkum yardımcı oldu”

İngiliz Mail on Sunday gazetesine göre, Securitas soygununun elebaşı Sean Lupton, kent polisi gelmeden İsrail’in Eliat kentine kaçtı. KKTC’de hapiste yatan bir İsrailli uyuşturucu baronunun, Lupton’un kaçmasına yardımcı olduğunu öne süren gazete mahkumun kimliği açıklanmadı

İngiliz Mail on Sunday gazetesine göre, Securitas soygununun elebaşı Sean Lupton, kent polisi gelmeden İsrail’in Eliat kentine kaçtı. KKTC’de hapiste yatan bir İsrailli uyuşturucu baronunun, Lupton’un kaçmasına yardımcı olduğunu öne süren gazete mahkumun kimliği açıklanmadı

MİHRİŞAH SAFA

İNGİLTERE’nin en büyük soygunu Securitas’ın 32 milyon sterlini ile KKTC’ye kaçtığı iddia edilen İngiliz Sean Lupton’un, geçtiğimiz günlerde 2 Lord’la adaya gelen Kent Polisinin, soruşturması öncesi adadan İsrail’e kaçtığı iddia edilerek, orada saklanıyor olabileceği ifade edildi.
Lupton’un, uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle KKTC’de hapiste yatan bir İsrailli uyuşturucu baronunun yardımıyla adadan kaçmış olabileceğini yazan gazete, İngiliz soyguncunun şu anda İsrail’in Kızıl Deniz’indeki sahil kenti Eliat’ta saklandığını öne sürdü.
İngiliz gazetelerinden Mail on Sunday’de “Ian Gallagher” imzasıyla yer alan haber, 47 yaşındaki Lupton’un, Kent bölgesinden soygunla ilgili araştırma için adaya gelen 4 dedektif, evleri, gazino ve restoranları araştırıp, baskınlar düzenlerken, adayı çoktan terk etmiş olduğunu öne sürdü. “ 32 milyon sterlinlik Securitas suçlusu, İsrail’de saklanıyor olabilir” dendi.

ELİAT 640 KM UZAKTA
Lord Ahmed, Lord Maginnis ve Ambargo Grubu Başkanı Fevzi Hüseyin ile birlikte gelen, soygun bölgesi dedektiflerinin adaya gelişi öncesi kaçtığı belirtilen Lupton’a kimin yardım ettiği veya hapisteki İsrailli uyuşturucu baronunun kim olduğu açıklanmadı.
Mail on Sunday gazetesi haberine göre, Lupton’un sahte pasaport ve kimlikle, KKTC’ye 640 km. uzaklıktaki İsrail kenti Eliat’a, ya özel uçakla veya özel tekne ile kaçtığı ifade edildi. İsrail’de kriminal çetelerin koruması altında yaşadığı belirtilen Lupton’un, Eliat’da başka isimle kaldığı öne sürüldü.

FİLM GİBİ SOYGUN
İki yıl önce Britanya’nın en büyük güvenlik deposu Securitas’da filmlere konu olacak şekilde gerçekleşen soygunda, 53 milyon sterlin nakit para çalınmış, 150 milyonu aşkın nakit ise arabada yer olmadığı için depoda bırakılmıştı. Güvenlik deposu müdürü, eşi ve çocuğunu rehin alan çetenin 5 elemanı geçtiğimiz Şubat ayında 15 ile 30 yıl arası çeşitli hapis cezasına çarptırılmış. Polis, soygundan sadece 21 milyon sterlin ele gecirmiş, bu para da 2 yıllık soruşturma sırasında harcanmıştı. Kayıp 32 milyon sterlinin elebaşı Sean Lupton ile KKTC’ye kaçırıldığı iddiası ortaya atılmıştı.

LORDLAR OLAYIN PEŞİNDE
KKTC’nin adının lekelenmesi üzerine Ambargo Grubu ile Kıbrıs Türk dostu Lordlar, Lord Ahmed ve Lord Maginnis, KKTC ile özel diplomatik ilişkiye geçerek, Kent bölgesi dedektiflerini adaya götürerek, soruşturma yapmalarını sağladı. Kent bölgesinden 4 dedektif, Girne, Mağusa çevresinde çeşitli kişilerin ifadesin başvurarak bilgi topladı. Ayrıca bazı adreslere de baskınlar düzenledi. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile de görüşen Lordlar , KKTC Cumhurbaşkanından soyguncular adada ele geçirildiği takdirde İngiltere’ye iade edileceği sözü de aldılar.

FARKLI KADINLARLA GÖRÜLDÜ
İngiltere’de inşaat ustası olan 2 çocuk babası Lupton’un Girne yakınlarındaki Çatalköy’de bir evde yaşadığı ve çeşitli restoran, gazinoda değişik kadınlarla görüldüğü görgü tanıklarınca saptandı. KKTC’den ayrıldığı öne sürülen Lupton için İsrail’de İngiliz soruşturması yapılıp, yapılmayacağı veya Kent bölgesi dedektiflerinin oraya gidip-gitmeyeceği henüz açıklık kazanmadı.
Bu haber 48 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER