UKÜ Eczacılık Fakültesi halkı bilinçlendirecek!

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) bu yıl bünyesine kattığı Eczacılık Fakültesi ile yakın zamanda düzenleyeceği konferanslar dizisiyle başta KKTC olmak üzere dünyadaki “eczacılık” alanına katkı koymaya hazırlanıyor.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) bu yıl bünyesine kattığı Eczacılık Fakültesi ile yakın zamanda düzenleyeceği konferanslar dizisiyle başta KKTC olmak üzere dünyadaki “eczacılık” alanına katkı koymaya hazırlanıyor.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Özdemir, yakın zamanda Fakülte tarafından çok sayıda konferans ve seminer gibi çeşitli etkinlikler düzenleneceğini duyurdu. UKÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turay Yardımcı’nın önderliğinde planlanan etkinliklerin kapsayacağı konular hakkında bilgi veren Özdemir, ilaçların nasıl etkili oldukları, yan tesirleri, kullanım miktarları - dozları ve bunlardan çıkabilecek olumsuz etkileri gibi konularda hem öğrencileri hem de halkı bilgilendirmeyi hedeflediklerini aktardı. Prof. Dr. Osman Özdemir, konferans ve seminerlerle ilgili hazırladıkları programda “İlaç Nasıl Kullanılmalıdır, İlaçların Ters Etkileri, İlaç Bitkisel Ürün Etkileşimleri, Diş Hekimliğinde İlaç Kullanımı, Çocuklarda İlaç Kullanımı, İlaç Endüstrisi, İlaç Güvenliği, Dermatolojik Hastalıklar ve İlaçlar” gibi konulara yer vermeyi planladıklarını belirtti. Özdemir ayrıca, öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da katılabileceği etkinliklerle ilgili olarak “Çok sayıda öğrencinin yaşadığı kampüsümüzde öğrencilerin kullandıkları veya kullanabilecekleri ilaçlar konusunda ‘nasıl kullanırlarsa daha çok yararlanırlar, olumsuz etkilerinden nasıl kaçabilirler’ bunları anlatmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan vatandaşları ilaç kullanımı konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Burada görev yapan eczacılara ilaç kullanımı konusunda meslek sonrası eğitim vermeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu. Prof. Dr. Osman Özdemir, son dönemlerde çok sayıda bitkisel ilaç tüketimi olduğundan hastaların bir taraftan ilaç kullanırken bir taraftan bitkisel ilaçlar kullandıklarını ifade ederek bunlarla ilgili de bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.

Orijinal ilaç üreten firmaların ilaçlarının eşdeğerlerini yapan başka firmalar olduğuna da değinen Özdemir, “Bu ilaçlar hakkında da halkı bilgilendirmeyi istiyoruz.” dedi. Çocuklarda ilaç kullanımının çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osman Özdemir “Çünkü çocuklarda bazı ilaçların kullanımı sakıncalıdır. Buna rağmen genellikle bilinçsiz kullanım söz konusu ve bu sorunu da konularımız arasına alıyoruz.” diye konuştu. Özellikle ilaç endüstrisinden de bahsedeceklerini belirten Özdemir, “İlaç endüstrisinin önemi nedir, gerek Türkiye ve gerekse Kuzey Kıbrıs’ta gelişimi nasıldır ve nasıl sağlanmalıdır, bunlar hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca dünyada ilaç endüstrisinde neredeyiz gibi konularda da bilgilendirme çalışmaları yapacağız.” dedi.
Bu haber 17 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER