İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, devlet olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) “KKTC’ye eğitim ve genel alanlarda çok şey katacağı ümidiyle” hiçbir şeyi esirgemediklerini ve her konuda destek verdiklerini belirterek, artık sırasının İTÜ’de olduğunu, en kısa zamanda tam performansla KKTC’de çalışmasını beklediklerini söyledi.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, devlet olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) “KKTC’ye eğitim ve genel alanlarda çok şey katacağı ümidiyle” hiçbir şeyi esirgemediklerini ve her konuda destek verdiklerini belirterek, artık sırasının İTÜ’de olduğunu, en kısa zamanda tam performansla KKTC’de çalışmasını beklediklerini söyledi.
Çavuşoğlu, İTÜ’nün, KKTC’nin öncelikli sektörlerinden olan eğitim sektörüne ve yerli istihdamına büyük katkı yapacağına inanç belirterek, KKTC’nin tüm karalamalara rağmen temizliği, güvenliği ve doğası bakımından tam bir öğrenci ülkesi olduğuna da vurgu yaptı.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İTÜ KKTC Eğitim ve Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yanalak ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Rektör Yanalak, Bakan Çavuşoğlu’na çalışmaları hakkında bilgiler vererek, İTÜ KKTC olarak yerli istihdama büyük önem verdiklerini, aradıkları özelliklerdeki kişileri bulamadıkları durumda Türkiye’den getirdiklerini kaydetti. Yanalak, denizcilik, gemi inşa ve yabancı diller hazırlık olmak üzere üç programda eğitime başladıklarını ifade ederek, amaçlarının İTÜ kalitesini aynı şekilde, Türkiye’de kullandıkları sınav sorularını da kullanarak KKTC’ye getirmek olduğunu belirtti. Müzik ve Sahne Sanatları programı ile mühendislikleri de KKTC’ye zamanla getirmeyi planladıklarını anlatan Yanalak, İTÜ olarak KKTC’de öncelikli sektör olan üniversite sektörüne ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını ve öğrenci akışını sağlayacaklarını vurguladı. Yanalak, bu konuda hükümetle her türlü işbirliği ve görüş alışverişine hazır olduklarını kaydetti. Rektör Yanalak, Yenierenköy yerleşkesinin ihalesine bu yıl sonuna kadar çıkılmasının beklendiğini de söyledi.
“SIRA ARTIK İTÜ’DE”: İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, devletin İTÜ’ye Mağusa’nın en iyi yerinde ve Yenierenköy’de geniş bir arazi verdiğini, İTÜ’den hiçbir şeyi esirgemediğini belirterek, sıranın artık İTÜ’de olduğunu kaydetti.
Çavuşoğlu, KKTC’nin İTÜ’den beklentilerinin olduğunu ve KKTC’ye çok şey katacağı ümidi bulunduğunu ifade ederek, belli bölümlerin eğitime başlamasının bu ümitlerine ümit kattığını, o yüzden İTÜ’nün en erken zamanda tam performansla çalışmasını arzu ettiklerini söyledi.
KKTC eğitimine katkı yapacak olan İTÜ’nün istihdam konusunda da KKTC ekonomisine katkı sağlayacağını ifade eden Çavuşoğlu, KKTC’nin tüm karalamalara rağmen güvenliğiyle tam bir öğrenci ülkesi olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, öğrenci akışını hızlandırmak ve eğitim sektörünü geliştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, İTÜ’nün de en kısa zamanda KKTC’de başarıya ulaşmasını ve Türkiye’de gösterdiği büyük başarılara burada da imza atmasını temenni etti.