Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkenin geleceğinin eğitim ve turizmde olduğunu belirterek, hizmetler sektörünün büyütülüp, geliştirilmesi ile tarihi ve kültürel değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkenin geleceğinin eğitim ve turizmde olduğunu belirterek, hizmetler sektörünün büyütülüp, geliştirilmesi ile tarihi ve kültürel değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti. Çok ciddi sorunları olan Eski Girne Limanı’nın kesinlikle elden geçirilerek, gerçek bir Yat Limanı haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Çakıcı, “Limanın görünümünden, kokusundan, donla denize girilmesinden şikâyetçiyiz” dedi. TDP Basın Bürosu’nun haberine göre, Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkenin simgesi ve kapak resmi olan eski Girne Limanı’nın hak ettiği yeri bulması amacıyla” partilere ziyaretler başlatan İsmail Sabbar başkanlığındaki Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği heyetini kabul ederek görüştü. TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, sivil toplum örgütlerinin ülkenin değerlerinin koruması adına yaptıkları çalışmaların önemine dikkat çekerek, ülkenin en önemli sembollerinden olan Eski Girne Limanı’nın korunması ve geliştirilmesi için kurulan Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği’nin üyelerini tebrik etti. TDP olarak çevreci bir parti olduklarını vurgulayan Çakıcı, yeşilci ve çevreci duruşları nedeniyle Avrupa’daki çeşitli Yeşiller gruplarının kendileriyle sıkı temas ve işbirliği içinde olduklarını anımsattı. Çok ciddi sorunları olan Eski Girne Limanı’nın kesinlikle elden geçirilerek, gerçek bir Yat Limanı haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Çakıcı, “Limanın görünümünden, kokusundan, donla denize girilmesinden şikayetçiyiz” dedi.
Eski Girne Limanında yıllarca sorumluluk kimde tartışması yaşandığını, sonunda ise Turizm Bakanlığı’na devredildiğini ancak Bakanlığın hiçbir ciddi çalışmasını görmediklerini belirten Çakıcı, “Bakanlık uyumamalı” diye konuştu. Eski Girne Limanı’nın gözbebeği gibi tutulması gerekliliği üzerinde duran Çakıcı, Limanı’nın korunması ve geliştirilmesi adına atılacak her türlü adıma destek olmaya hazır olduklarını da ifade etti. Ülkenin geleceğinin eğitim ve turizmde olduğunu vurgulayan Çakıcı, “Ülkenin geleceği olan hizmetler sektörünü ne kadar çok büyütebilirsek, geliştirebilirsek, tarihi ve kültürel değerlerimizi ne kadar koruyup bakabilirsek, bizim için o kadar faydalı olacaktır” dedi.