Londra’da, 10 yıldır faaliyet gösteren Limasollular Derneği tarafından Anneler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Gecede, 4 çocuk, 12 torun sahibi olan 75 yaşındaki Halide Aygün “ yılın annesi “seçildi.
Mihrişah SAFA
Londra’da, 10 yıldır faaliyet gösteren Limasollular Derneği tarafından Anneler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Gecede, 4 çocuk, 12 torun sahibi olan 75 yaşındaki Halide Aygün “ yılın annesi “seçildi. Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesindeki Kervan Community Hall’de, Türkiye ve KKTC bayraklarıyla süslü salonda düzenlenen kutlama, derneğin As Başkanı Arife Rıdvan’ın Başkan Emine Sönmez’i sahneye davet etmesiyle başladı. Yemekli ve müzikli gecede KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, eşi İhsan Tuncalı, KKTC Konsolosu Mustafa Beyazbayram, Kültür ve Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay, eşi Konce Kortay, Dr. Tahsin Bilginer, Muhasebeci Tevfik Zekai, Star Catering Müdürü İbrahim Engür ve Türk Dili- Kültürü eğitimi veren okulların başkan ve temsilcileri de yer aldılar.
ÖDÜLÜNÜ TUNCALI VERDi: Geceye 200’den fazla konuk katıldı. Dernek Başkanı Emine Sönmez, Türkiye ve Kıbrıs’ta 1950 yıllarından beri Anneler Günü kutlandığını ve Anneler Günü’nün önemini ifade etti. Sönmez konuşmasının devamında, “Vatanımızdan uzakta yaşadığımız bu ülkenin hayat şartlarına uyum sağlayarak dil, din, kültür ve geleneklerimize sahip çıkarak, yaptığımız bu tür etkinlikler, hem toplumumuzla ve hem de gelecek nesillerimizle olan ilişkilerimizi pekiştirip, sağlıklı bir şekilde devamını sağlar. Dünyada milyonlarca anne, bizleri bir araya getiren bu günde çocukları ve sevenleri tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Allah’ın kadına bahşedip de erkeklerde olmayan en önemli meziyetlerin başında annelik gelmektedir. Ana o kadar değerlidir ki, ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ sözü de bunun ispatıdır. Ölen annelerimize Allah’tan rahmet, sağ olan annelerimize sevgi ve saygılarımızı iletiriz. Anneler günü’nüz kutlu olsun” dedi.
Konuşması ardından Emine Sönmez, bundan 39 yıl önce 4 çocuğu ile geçim sıkıntısı ve savaşlardan çıkarak Londra’ya gelen Halide Aygün’ü yılın annesi seçtiklerini ilan etti. Yılın annesi Aygün’e ödülünü, KKTC Londra Temsilci Tuncalı alkışlarla takdim etti.