Haspolat Arıtma Tesisi’ndeki atık suların derelere boşaltılması sonucu yaşanan sorunları aşılması için çalışma başlatılıyor
Lefkoşa’dan Gazimağusa’ya kadar olan belediyelerin başkan ve yetkilileri ile Temel Sağlık Hizmetleri yetkilileri, Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana başkanlığında bir araya gelerek Haspolat Arıtma Tesisi’ndeki atık suların derelere boşaltılması sonucu yaşanan sorunları ele aldı.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dün saat 11.00’de Lefkoşa Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, pazartesi günü (yarın) ilaçlamaya başlanması yönünde karar alındı ve ilaçlama yapılacak alanlarla ilgili koordinasyon yapıldı.
Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana toplantıda yaptığı konuşmada, 7 Haziran’da ülke gündemine gelen atık suların Lefkoşa’dan Magusa’ya ulaştığı ve hatta denize döküldüğü yönündeki soruna çözüm için İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun talimatı ile bir komisyon kurulduğunu hatırlattı.
Komisyonun aldığı kararları uygulamaya geçirmek üzere bir toplantı gerçekleştirildiğini söyleyen Dana, yaşanan sorunun ardından ciddi bir problemin ortaya çıktığını belirtti ve kısa vadede Bakan Çavuşoğlu’nun talimatları ile ilaçlama kararı alındığını söyledi.
Lefkoşa-Magusa arasındaki güzergahta ciddi bir ilaçlamanın yapılması gerektiği hususunda bir karar aldıklarını ifade eden Dana, bu karar doğrultusunda dün Lefkoşa bölgesinden başlayarak Değirmenlik, Paşaköy, Vadili, Akdoğan, İnönü ve Magusa Belediyesi ile bu olaya taraf olan Köprü Muhtarını Kaymakamlığa davet ettiklerini anlattı.
Amaçlarının pazartesi sabahı (yarın) başlayacak ilaçlama seferberliğinde ortak paydalarda hareket etmek olduğunu vurgulayan Dana, “Ortak paydada buluşmaz ve ortak hareket etmezsek bu sorun ile mücadelede başarılı olmamız mümkün değil. Bundan dolayı hükümetimiz ve yerel organlarımız kendi güçlerini birleştirerek bugün bu soruna çözüm için yola çıkmıştır” dedi.
Sorun daha fazla büyümeden kısa, orta ve uzun vadede önlemlerin kaçınılmaz olduğunu; bu alanda bir program ortaya çıktığını da belirten Dana, kısa vadedeki önlem olan ilaçlamanın pazartesi gününden itibaren başlayacağını ekledi.