Devrim istiyorum

İnsanların partizanlıktan bıktığını ve değişim istediği söyleyen TDP Başkanı Çakıcı, “Ben devrim istiyorum, bu yola baş koydum. Yüreğim var, cesaretliyim” dedi.

İnsanların partizanlıktan bıktığını ve değişim istediği söyleyen TDP Başkanı Çakıcı, “Ben devrim istiyorum, bu yola baş koydum. Yüreğim var, cesaretliyim” dedi.

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ADA Tv’de Nazmi Pınar’ın hazırlayıp sunduğu Günaydın ADA programına konuk oldu. Çakıcı iktidar partisi CTP’nin yanı sıra UBP ve DP’ye de sert eleştirilerde bulundu.

Geçmişte Rauf Denktaş’la birlikte Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti’nin partizanlığın babasını yaptığını söyleyen Çakıcı, kendisini ve partisinin başkalarıyla karıştırılmamasını istedi. Kendisinin doktor olduğu, üniversitede öğretim üyeliğinde bulunduğunu hatırlatan Çakıcı, “Hasbel kader politikacı oldum. Vatandaşın isteklerini görüyorum ve onlara hizmet için bu işe soyundum” dedi.

Vatandaşların büyük bir umutla Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni iktidara taşıdığına dikkat çeken Çakıcı, CTP’nin UBP ve DP’nin yaptığı partizanlığa devam ettiğini savundu. İpsaro konusunda yaşananları örnek gösteren Çakıcı, “O doğal güzelliğin mahvolmasında her ikisinin de parmağı var. UBP zamanında bölgeden alçı taşı çıkarılması için 5 işletmeye, CTP döneminde de 3 işletmeye izin verildi. Birbirlerini suçlayacak halleri mi var?” sorusuna cevap aradı.

 

HAYAT DERSİ ALDIK

UBP – DP ile CTP  arasındaki benzerliği bir benzetmeyle açan Çakıcı şöyle dedi:

“Bunu örnek veriyorum kimse üzerine almasın. Geçmişte birileri hırsızlık yapmışsa, bu sizin de hırsızlık yapmanızı mı gerektirir. İşte taşocağı örneği de aynı”

UBP ve DP’nin artık bittiğini iddia eden Çakıcı, bu partilerin geçmişteki sabıkalarını hatırlatarak şimdi nasıl dürüstlükten bahsedebileceklerini sorguladı.

CTP’yi eleştiren Çakıcı, “5 yıldır iktidardasın. UBP ve DP’nin yaptıklarını düzeltmek için oradasın. Ama ne değişti, hiç. İşte bu noktada biz farklıyız. Çünkü tüm bu süreçten yaşananlardan hayat dersi aldık. Partizanlık yaparsak biz de aynı CTP gibi başarısızlığa mahkum oluruz. Biz bunun farkındayız” dedi.

Nazmi Pınar’ın parti tabanlarının parti yönetimlerine yaptıkları baskıdan söz etmesi üzerine bu konuya açıklık getiren Çakıcı, “Bakın; ben devrim istiyorum. Bunlar beni korkutmuyor, çünkü insanların değişim istediğini görüyor ve biliyorum. Biz bu yola baş koyduk” diye konuştu.

 

SORUŞTURMA AÇACAĞIM

TDP’nin iktidara gelmesiyle birlikte yapacaklarını daha şimdiden açıklayan Çakıcı, “Sadece 5-10 YTL için elektrikleri kesinler değil, 300 milyar gibi rakamlarla borçları olanın da eğer ödemesini yapmazsa elektrikleri kesilecek. Örneğin orman arazilerini yasa dışı yollarla alanlardan bunlar geri alınacak. Yasa dışılığa göz yumulmuşsa, eğer usulsüzlükler yapılmışsa bugünkü yönetenler hakkında soruşturma açacağım. Yüreğim var, cesaretliyim. Bu da bizim en önemli farkımızdır” diye konuştu.

Kendisinin fakir ve ezilen bir ailenin çocuğu olduğuna dikkat çeken Mehmet Çakıcı, kendisinin yaşadığı zorlukları çocuklarının yaşamaması için bu düzeni değiştirmeye aday olduğuna vurgu yaptı.

Hükümetin yarattığı ekonomik krize çıkış yolu için kaynak yaratma telaşı yaşadığını belirten Çakıcı, “eşel mobil ile verilmiş hakları budamaya çalışıyorlar oysa kaynak yaratacak alan çok. Bakın bir örnek verecek olursak, Kalkınma Bankası 20 kişiye kredi verdi. Bunlardan 18’i geri ödeme yapmadı. Soruyorum şimdi; bu kişiler özel bankalardan kredi alsalardı ne olurdu, tabii ki haciz! Ancak bunu yapan Kalkınma Bankası olunca hiçbir işlem yapılmıyor. İşte size kaynak, işte elektrik borçları olayı, tahsil edin. Kaynak var yeter ki toplayın”

 

6 AYDA BİR % 4-5 BÜYÜME

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin yapılan araştırmalarda her 6 ayda yüzde 4-5 büyüme sağladığını söyleyen Çakıcı, partisinin yine de yavaş bir büyüme içerisinde olduğunu ifade etti. “Benim arkamda kodamanlar yok” diyen Çakıcı, partilere yapılan bağışlara dikkat çekti.

Parti olarak paralarının olmadığını, medya desteğinin de yeterince alamadıklarından dert yanan Çakıcı, “Bu olumsuzluklara rağmen halk bizi anlıyor. TDP sadece halkın rüzgarını arkasına almış durumdadır. Bu rüzgar bizi iktidara taşıyacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu haber 26 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER