Eda’ya yardım eli Almanya’dan uzandı

Doğum sırasında doktor hatası sonucu yatağa mahkum edilen ve yıllardan bu yana tedavi edilemeyen 16 yaşındaki Eda Uçarcan’a yardım eli Türk Alman Sağlık Vakfı’ndan uzandı

 Doğum sırasında doktor hatası sonucu yatağa mahkum edilen ve yıllardan bu yana tedavi edilemeyen 16 yaşındaki Eda Uçarcan’a yardım eli Türk Alman Sağlık Vakfı’ndan uzandı

 

MİNE AVKIRAN

 

Doğumu sırasında yapılan bir hata sonucu yatağa mahkum edilen ve olanakların yeterli olmaması nedeniyle yıllardır tedavi edilemeyen 16 yaşındaki Eda Uçarcan’ın tedavisini Türk Alman Sağlık Vakfı üstlendi. Küçük Eda’nın tedavisi Alman doktorlar için hazırlanacak ön bilgilerin toparlanmasının ardından başlatılacak.

 

ÇABALAR KÜÇÜK EDA İÇİN

16 yıl önce dünyaya gözlerini açan Eda Uçarcan, doğumu esnasında bir hata sonucu yatağa mahkum olmuştu. star KIBRIS Haber Müdürü Ayşemden Akın, 1,5 yıl önce küçük Eda ile tanışmasının ardından bir kampanya başlatarak Eda’nın tedavisi çaba göstermiş ancak yetkililerin duyarsızlığı yüzünden amacına ulaşamamıştı.

Küçük Eda’nın durumunun Avrupa Parlementosu Eski Milletvekili Ozan Ceyhun’un bilgisine gelmesi üzerine, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin ile irtibata geçildi. Vakıf Başkanı Bilgin, küçük Eda için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Alman doktorlar için Eda’nın sağlık durumu ile ilgili ön bilgilerin toplanmasının ardından tedavinin başlatılacağı belirtildi.

 

TÜRK-ALMAN DOSTLUĞU

1988 yılından bugüne kadar benzeri durumlarda çok sayıda TC vatandaşına yardım eden Türk Alman Sağlık Vakfı, küçük Eda’nın da sağlığına çare arayacak. Almanya’nın Giessen kenti merkez olmak üzere Avrupa ve Almanya’nın çeşitli şehirlerinde kurulan vakfın 2 bine yakın üyesi bulunuyor. Türk Alman Sağlık Vakfı’nda fahri üye olarak bulunan birçok Türk ve Alman üst düzey bürokrat ve politikacı yer alıyor.

Türkiye’de tedavisi mümkün olmayan hastalıklarda kendi maddi imkanları ile tedavi olamayan hastalar için yardım kampanyaları düzenleyerek yardımcı olmayı kendisine amaç edinen vakıf, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek, sağlık alanında kongreler ve sempozyumlar düzenliyor.

Bu haber 53 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER