Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Merkezi’nde Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Kulübü tarafından “Temiz Çevre, Renkli Kalemler” temalı bir sergi düzenlendi.
Söz konusu etkinlikte, yapımı UKÜ Endüstri Mühendisliği ile Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümlerinin işbirliğinde gerçekleştirilen “Bitkisel Atık Yağ” temalı kısa filmin senaryosu kapsamında Levent İlkokulu birinci sınıf öğrencilerinin çizdikleri resimler sergilendi.
Serginin açış konuşmasını yapan Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Kulübü Başkanı Oğuzhan Akdoğan, Levent İlkokulu birinci sınıf öğrencilerinin çizdikleri resimler ile hayallerindeki temiz çevreyi anlattıklarını, böylece “Temiz Çevre, Renkli Kalemler” sergisinin oluştuğunu belirtti. Akdoğan, “Levent İlkokulu öğrencileri çevreye karşı olumlu tutumlarını ve hayal dünyalarındaki çevreyi çizdiler. Bizler de, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Kulübü olarak çocukların hayallerini tüm üniversiteye taşımak, burada sergileyip göstermek istedik.” dedi.
“Temiz Çevre, Renkli Kalemler” sergisi hakkında düşüncelerini dile getiren Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı ve Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Asude Tunca da çocukların çizdikleri resimler ile çevreyi nasıl algıladıklarını ortaya koyduklarını belirtti. Tunca, söz konusu sergi ile Kuzey Kıbrıs’taki bitkisel atık yağların geri dönüşümü ve biodizel enerjiye dönüştürülmesi konusuna farkındalık yaratmayı amaçladıklarını da aktardı.