Kamu Hizmeti Komisyonu, 16 Eylül tarihinde açılacak okullara öğretmen atamalarının zamanında yapılabilmesi ve eğitim - öğretimin aksamadan kesintisiz sürdürülebilmesi için yaptığı takvim çalışmasının Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderildiğini, bu takvime uyulması halinde de “Öğretmen Yazılı Seçme Sınavlarının” 17 Ağustos tarihinde yapılmasının planlandığını kaydetti.
Kamu Hizmeti Komisyonu Genel Sekreterliği dün yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir çalışamayan komisyonun eksik atamaların yapılmasının ardından yeniden çalışmaya başladığı, bu kapsamda komisyonun çalışmaya başladığı ifade edilerek, 8 Nisan tarihinden bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar özetlendi.
Komisyon, öncelikle 44/2006 sayılı yasa uyarınca münhal ilan edilen ancak sınavları yapılmayan yükselme yeri kadroları için mülakatları başlatırken, biriken münhallerin yılsonuna kadar sonuçlandırılmasını hedeflediğini kaydetti.
YAPILACAK ÇOK İŞ VAR
Komisyon, çalışmalarını şöyle özetledi: “Yine aynı yasa uyarınca münhal ilan edilecek olan kadrolara başvuracak kamu görevlilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, ilgili kurumlarla birlikte tüzük değişikliği önerisi hazırlanmış olup söz konusu değişikliklerle ilgili Bakanlar Kurulu’nun onayından sonra yürürlüğe girecektir. Komisyon tekrardan çalışmaya başladığı süre içerisinde; ‘22 adet İlk Atama, 6 adet Atama, 120 adet Yükselme, 10 adet Kadrodan Kadroya Nakil, 4 adet Öğretmen Branş Değişikliği, 1 adet Başmuavin olarak görevlendirme, 2 adet Başmuavin olarak görevlendirmeye son verme, 1 adet vekaleten görevlendirme, 3 adet yurtdışı görevlendirme, 2 adet yurtdışında görevlendirmeye son verme, 80 adet asalet onayı, 119 adet öğretmen nakli (Yer Değiştirme), 3 adet ödeneksiz izin için uygunluk, 1 adet İstifa, 1 adet görevden geçici olarak uzaklaştırmaya son verme ve 1 adet doçent kadrosuna atamanın onaylanması’ işlemlerini yapmış olup, gündeminde bulunan birçok konuyu görüşmüş ve sonuçlandırmıştır.
İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI 29 HAZİRAN’DA
Kamu Yabancı Dil (İngilizce) Yeterlik Sınavının 29 Haziran, 2013 tarihinde, Kamu Yeterlik Sınavlarının ise 27 Temmuz, 2013 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Kamu Yabancı Dil (İngilizce) Yeterlik Sınavı için 13 Mayıs – 14 Haziran, 2013 ve Kamu Yeterlik Sınavları için ise 20 Mayıs – 19 Temmuz, 2013 tarihleri arasında müracaat kabul edilecektir. Bunun yanında 16 Eylül, 2013 tarihinde açılacak olan okullara öğretmen atamalarının zamanında yapılabilmesi ve eğitim - öğretimin aksamadan ve kesintisiz sürdürülebilmesi için Komisyonumuzca yapılan takvimleme Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderilmiş olup, söz konusu takvime uyulması halinde Öğretmen Yazılı Seçme Sınavlarının 17 Ağustos, 2013 tarihinde yapılması planlanmaktadır.”