Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve Kahveci Ltd Şirketine ihale edilen “Güzelyurt -Bostancı drenaj ve asfaltlama işleri” devam ediyor. Güzelyurt Belediye Meclisi tarafından yüzde 20 artırmak sureti ile 812 bin TL’ye yükseltilen ihalede kapsam dahilindeki bölgelerin önce yağmur suyu drenaj hatları döşenmesi sureti ile akabinde asfalt serme işleri yapılmaya başlandı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu çerçevede Bostancı’da altyapısı tamamlanan sokakların asfaltlama çalışmaları öncelikle Bostancı-Lefkoşa yolu üzerinde bulunan Yeşilırmak Sokak ve Bostancı Düğün Parkı’nın park yeri asfaltlandı.
ASFALTLANACAK YOLLAR
İhale kapsamında Bostancı’da Bağrıkara, Sinan Paşa, Ercan, Şht. Cengiz Topel, Şht. Zübeyir Hamit, Şht. Celal Bekiroğlu, Atilla, Yeşilırmak, Karşıyaka, Kışla, Palmiyeli, Ergenekon, Sedat Simavi, Fellahoğlu, Ulus, Gözügüzel, Yavuz Sultan Selim, Hasan Kahya, Şht. Ahmet Celal, Zümrüt, Timurlenk ve Doğan Sokak’ta asfaltlama işlemi yapılacak.
Bostancı ve Güzelyurt’ta yapılacak ihale kapsamında yaklaşık 7 km asfalt serilecek. İhale kapsamında Bostancı’dan sonra asfaltlama yapımı Güzelyurt’ta başlayacak.