Siemens, kara parası Güney’den de geçti

Güney Kıbrıs’ın; Siemens şirketinin, çeşitli ülkelerde ihaleleri alabilmek amacıyla rüşvet olarak dağıttığı milyonların transit istasyonu rolü oynadığı bildirildi.

Güney Kıbrıs’ın; Siemens şirketinin, çeşitli ülkelerde ihaleleri alabilmek amacıyla rüşvet olarak dağıttığı milyonların transit istasyonu rolü oynadığı bildirildi. Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Alithia gazetesi; “Kara Parayı Üç Şirket Yönetti – Polis: Siemens Skandalı Kıbrıs’tan Da Geçti” başlığıyla yansıttığı haberinde bu saptamayı; Rum polisinin yaptığını, Rum Meclisi Değerler ve Kurumlar Komitesi’nin önceki günkü toplantısında da açıkladığını ve bu nedenle komitenin toplantısının basına kapalı gerçekleştirildiğini yazdı.

Gazete, güvenilir bilgilere dayanarak; bazı Rum şirketlerinin de Siemens’in rüşvet dağıtımına karıştığını, polisin yaptığı araştırmada; aynı şahıslara ait 3 Rum şirketinin, Siemens rüşvetinin dağıtılmasında rol oynadığının ortaya çıkarıldığını yazdı.

Gazeteye göre söz konusu şirketler, 4 milyon Euro tutarındaki rüşvet paralarını önce Güney Kıbrıs’a, oradan da Yunanistan’a kanalize etti.
Gazete, Güney Kıbrıs’ın Siemens skandalına karışmasının, Rum polisinin saptadığı üç şirketle sınırlı kalmadığını, başka şirketlerin de karıştığını ve polisin bunlarda da araştırma yapmaya hazırlandığını belirtti.

Gazeteye göre EURO.KO Başkanı Dimitris Şilluris’in elinde; Siemens skandalına karışan Rum şirketlerle ilgili bulgular bulunuyor.
Konuyu Rum Meclisi Değerler ve Kurumlar Komitesi’nin gündemine yazan kişi olan Şilluris, toplantıda elindeki bulguları açıklamadı, bulguları uygun zamanda açıklayacağını söyledi.
Bu haber 1 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER