Eylül ayında Alman Auto Motor und Sport dergisinin hazırladığı yarışmada kazanılan birbaşka ödül sonrasında gelen Altın Direksiyon ödülünü Frédéric Banzet, CITROËN CEO'suna Berlin'de önceki akşam verildi.
Bild am Sonntag ve Auto Bild ve Avrupa'da Auto Bild Grubu dergileri, okuyucuları altı kategoride 49 aday arasından 2013 yılının en sevdikleri araba için oy verdiler: Kompakt / City Car, Aile Araba, MPV, SUV, Büyük Salon ve Coupé / Cabriolet. Otomotiv uzmanları daha sonra nihai kazananları seçti. Citroen Picasso MPV kategorisinin yeni yıldızı birinci oldu.
CITROËN C4 Picasso MPV segmentinde dört kocaman gücü var; Güçlü ve etkileyici stili, ilham verici iç tasarım, ileri teknolojiler, ve her zamankinden daha verimli motorlar. 140 kg'lik aracın ağırlığı azaltıldı.
Seçici Katalitik İndirgeme sistemi ile Euro 6 standardına uygun yeni BlueHDi motoru olan ilk araç.CO2 emisyonu NOx emisyon (% 90 oranında) azaltmak mümkün olan tek teknoloji.
Tanıtımlarından bu yana, CITROËN C4 Picasso ve Grand C4 Picasso yaklaşık 43.000 sipariş kaydetti.