Şehit ve gazi yakınlarından çocukları kaçırılan annelere ziyaret

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan aileler, Ankara'daki temaslarının ardından döndükleri Diyarbakır'da oturma eylemine yeniden başladı.

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan aileler, Ankara'daki temaslarının ardından döndükleri Diyarbakır'da oturma eylemine yeniden başladı.
Afyonkarahisar'dan gelen Türkiye Harp Malülleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve dernek üyeleri ile Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı eski AK Parti Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, Diyarbakır'da seslerini duyurmak için Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti. 'Amacımız gönül köprüleri kurmak. Diyarbakır, Mardin, Şırnak'ta bir can yandıysa bilin ki; Afyonkarahisar'da da bu acıyı hissediyoruz. Afyonkarahisar'a da bir acı düşmüş ise sizler de o acıyı burada hissediyorsunuz' diyen Kumartaşlı, eylemi sürdüren ailelerin acısını
paylaştıklarını dile getirdi.

'MİLLETİN BİRLİĞİNİ DOSTA DÜŞMANA GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIZ'
Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Koçak da Türk ve Kürtlerin kardeşliğinin bir kader kardeşliği olduğunu vurgulayarak, bu kardeş kavgasının düşmanı sevindirdiğini söyledi.
Diyarbakır'da yükselen evlat acısı çığlığının tüm Anadolu'ya yayıldığını kaydeden Koçak, 'Kürt anaların verdiği evlat mücadelesinin milletin birliği için ilham kaynağı olmasını arzuluyoruz. Milletin birliğini dosta düşmana göstermek için buradayız' diye konuştu.

'İNŞALLAH ZİYARETİMİZ HAYIRLARA VESİLE OLUR'
Kandırılarak dağa götürüldüğünü belirttiği torunu Muhammed Emin Önalan (19) için oturma eylemi yapan Sabri Önalan, Ankara'da Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi. Başbakan'ın kendilerine destek vereceğine inandıklarını kaydeden Önalan, Başbakan'ın kendilerine, 'Bu barış ve çözüm süreci için her türlü desteği size vermeye hazırım' dediğini belirtti.
Bu haber 4 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER