Suna ERDEN
Hırsızlık suçundan yakalandıktan sonra KKTC’den çıkış yapıp sahte kimlik ile geri gelen ve suç işlemeye devam eden sanığa 2 yıl hapis
2008 yılında hırsızlık suçundan yakalandıktan sonra teminatla serbest bırakılan Yavuz Erten, uslanmamanın cezasını 2 yıl hapis yatarak ödeyecek. Serbest bırakıldıktan sonra ülkeden çıkış yapan Erten, daha sonra ülkeye sahte kimlik ile girip, suç işlemeye devam ettiği esnada yakalandı ve 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yeniboğaziçi bölgesinde 30 dakika arayla iki eve girerek hırsızlık yapan Erten’in, tutuklanması ile birlikte, ülkeye sahte kimlik ile girdiği tespit edildi. Son olarak Temmuz 2014 tarihinde hırsızlık suçundan dolayı Gazimağusa’da yakalanarak yargılanmak üzere cezaevine gönderilen sanık hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın 2 yıl süre ile hapsine karar verildi.
ZİNCİRLEME SUÇ İŞLEDİ
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti, sanık hakkında verilen kararda defalarca aynı suçu işlemesinin ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini belirtti. Kararı okuyan Yargıç Esendağlı, sanığın suç işleyip yargılanmaktan kaçtıktan sonra yine suç işleyerek sahte resmi evrak düzenleyip ülkeye giriş yaptığını söyledi. Esendağlı, sanığın gelir gelmez suç işlemeye devam ettiğini belirterek zincirleme suç işleyen birisine hoş görü ile yaklaşmanın mümkün olmadığını dile getirdi. Sanığa vermeye uygun buldukları cezanın caydırıcı ve ibret verici olması gerektiğine vurgu yaptıktan sonra Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı sanığı 2 yıl süre ile hapse mahkum ettiklerini açıkladı.