DİKO bir açıklama yaparak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununa ilişkin icraatlarına eleştirilerde bulundu.
Fileleftheros gazetesine göre DİKO, Anastasiadis ile birlikte Anastasiadis’in politikalarına destek veren DİSİ ve AKEL’i de eleştirerek bunun sonucunda Türk tarafının cüret bulduğunu savundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun “çözümden sonra kurulacak olan mülkiyet komitesi”nden bahsettiğini belirten DİKO, Kuzey’de taşınmazı olan yasal hak sahiplerinin “önceki kullanıcı”, “yağmacıların” ise “mevcut kullanıcı” haline dönüştüğünü, AKEL ve DİSİ’nin bundan rahatsız olmadığını ifade etti.
OPEK’İN KIBRIS SORUNUNA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ
Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren ve kısa adı OPEK olan Sosyal Reform Derneği’nin, Kıbrıs sorununa ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştığını yazdı.
Habere göre OPEK görüşlerini aktarırken, Kıbrıs sorununun derhal çözümlenmesinin mümkün ve gerekli olduğuna dikkati çekti.
OPEK, görüşleri içerisinde AB’nin son zamanlarda ortaya koyduğu katalizör role ilişkin hazırlığın yanı sıra Kıbrıs Türk liderliğinin ilk kez AB’nin müdahil olmasını kabul etmesinin de ümit verici bir unsur olduğunu belirtti.