Agia (Dilekkaya) köyünde gerçekleştirilen kazılarda, şu ana kadar 13 kişinin kemiklerinin çıkarıldığını; bu kemiklerin Palekitro’da (Balıkesir) öldürülen Kıbrıslı Rum askerlere ait olabilecekleri bildirildi.
Güney’de yayınlanan Politis gazetesi, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından Agia (Dilekkaya) köyünde gerçekleştirilen kazılarda, şu ana kadar 13 kişinin kemiklerinin çıkarıldığını; bu kemiklerin Palekitro’da (Balıkesir) öldürülen Kıbrıslı Rum askerlere ait olabileceklerini yazdı.
Söz konusu Kıbrıslı Rum askerlerin, merkezi Larnaka’da bulunan 226’ıncı Piyade Taburuna mensup olduklarını savunan gazete, Barış Harekatı’nın ikinci safhasında, söz konusu taburdan 49 kişinin kaybolduğunu ileri sürdü.
Gazete, aynı bölgede, Balıkesir’in hemen yakınlarında, yaklaşık olarak bir hafta içerisinde iki mezarda daha kazı çalışmalarına başlanmasının beklendiğini belirtti.
Balıkesir’in şu an KKTC’de gerçekleştirilen kazıların merkezini teşkil ettiğini kaydeden gazete, köyde yaklaşık iki hafta önce kazı çalışmaları tamamlanan ve içerisinde 17 Kıbrıslı Rum sivile ait kemikler bulunan toplu mezarın ardından; sırada, Kıbrıslı Rum kayıplara ait 3 mezarın bulunduğunu yazdı.
RUM LİDER KENDİ BİNDİĞİ DALI KESTİ
Öztürkler: 'UID’ın uluslararası ve diplomatik alandaki çalışmalarını takdirle takip ediyoruz'
CTP İskele’de muhtarlarla buluştu
Tatar: “Hristodulidis kendi bindiği dalı kesti”
PANDEMİ DÖNEMİNİ MUMLA ARAYABİLİRİZ
İSRAİL’İN KAYBI BÜYÜK AMA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR
KIBRIS TÜRKLERİNİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYIZ
“ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ OLDU”
SOSYAL DEMOKRAT BİRLİKTELİK ÇAĞRISI