ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’den aday olmasına kesin gözüyle bakılan iş adamı Donald Trump’ın adaylığının seçmenler tarafından dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
ABD ekonomisine ilişkin Beyaz Saray’da açıklamada bulunan Obama, daha sonra gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.
Obama, Trump’ın, Cumhuriyetçi Parti'deki yarışta tek başına kalmasına yönelik düşüncelerinin sorulması üzerine, ABD başkanlığının ciddi bir iş olduğunu vurguladı. Trump’ın geçmişte yaptığı açıklamaları ciddiye almaları gerektiğini belirten Obama, “Önemli zaman dilimi içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum ve bu ciddi bir iştir. Bu bir eğlence değil. Bu bir reality şov değil, bu ABD başkanlığı için bir yarış.” diye konuştu.
Obama, sorumluluk isteyen bu önemli görevde her adayın titizlikle, dikkatlice incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Ayrıca Obama, Cumhuriyetçi Partili seçmenlerin yanı sıra yetkililerin de Trump’ın kendileri temsil eden doğru kişi olduğuna karar vermeleri gerektiğini dile getirdi.
AB KOMİSERİ KOS TÜRKİYE’DEN KIBRIS İÇİN ADIM ATMASINI İSTEDİ
HAYALİ DENİZ YETKİ ALANINA SERT TEPKİ
Von der Leyen: Avrupa; Rus, Türk veya Çin etkisine bırakılmamalı
AB’den Türkiye’ye ticaret mesajı
YENİ GENEL SEKRETER BİR KADIN OLABİLİR
Fidan: 'Bu yıl 150 ülke ve 66 uluslararası kuruluştan 6 bin 400 katılımcı forumumuza katıldı'
ABD BÜYÜKELÇİSİ’NDEN TÜRKİYE’YE BÜYÜK ÖVGÜ
İsrail ile Lübnan arasında 10 günlük ateşkes başladı
940 HESABA SORUŞTURMA