DİKO Başkanı Marios Karoyan ile AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun; koalisyon hükümetini zedeleyen ve zedelemeye devam eden konuları ele aldıkları görüşmelerinin çok sert geçtiğii bildirildi.
Haberi veren Rum basını, DİKO binasında gerçekleşen görüşmede Kiprianu’nun yalnız Karoyan’la görüştüğüne; DİKO içerisinde olup Hristofyas’ı ve hükümetini eleştirenlerin görüşmeye katılmadığına dikkat çekti
Haberde; Kıbrıs sorunu ve iç yönetim konularında DİKO ile AKEL arasında iki karma komite kurulmasına karar verildiği belirtildi.
Alithia haberini; “DİKO-AKEL Anlaşmazlıkları, Üzerine Köprü Kurulamaz, Ancak Karoyan Andros’a; Partinin Hükümetten Çekilmesi Konusunun Gündemde Olmadığı Teyidinde Bulundu” başlığıyla yansıttı.
Gazete, iki parti arasındaki görüş ayrılıkları ve anlaşmazlıkların üzerine köprü kurulamayacağının, Karoyan ve Kiprianu’nun dünkü görüşmesinde teyit edildiğini yazdı.
EDEK: ZAMANINDA BİLGİ VERİN
Gazete; “EDEK Zamanında Bilgilendirme İstiyor – Omiru, Hükümetle Anlaşmazlığın Yalnız Kıbrıs Sorununda Olmadığını Vurguluyor” başlıklı haberinde EDEK Başkanı Yannakis Omiru’nun; Hristofyas hükümetinin hem Kıbrıs sorununda hem de var olan diğer meselelerde kendilerine zamanında bilgi vermesinin şart olduğuna dikkat çektiğini yazdı.
KOMÜNİZMLE KAPİTALİZMİN DENGESİ
Alithia; “Matsakis Komünizmle Kapitalizmin Dengesini Görüyor” başlığıyla yansıttığı haberinde ise; Rum Avrupa Parlamentosu Milletvekili Marios Matsakis’in; AKEL ile DİSİ liderlerinin, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri görüşmenin ve sonrasında yaptıkları açıklamaların; komünizmle kapitalizmin Annan Planı hatırına dengelenmesine işaret ettiği görüşünü belirttiğini yazdı.
Gazete Matsakis’in, yazılı açıklamasında DİSİ binasında gerçekleşen AKEL-DİSİ görüşmesini yorumlarken şu görüşleri ortaya koyduğunu yazdı: