Sergi cuma güne kadar gezilebilecek.
Açılışa katılan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, ülkede kanser hastalığının arttığını, konuya dikkatle yaklaşıp korunma konusunda halkı bilinçlendirmek gerektiğini belirtti.
Açılışta, Özyiğit’in yanı sıra ressamlar Mine Egemen ve Musa Kocatepe, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de birer konuşma yaptı.
ÖZYİĞİT
Kanserle savaşanlara yardım etmek gerektiğini söyleyen Özyiğit, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
“O Ses Türkiye” yarışmasına katılarak başarılı olan Lütfiye Özipek’i kutlayan Özyiğit,
Kıbrıs Türk toplumunun birçok değerli cevheri barındırdığını, ilgi ve destek verilirse yeteneklerin açığa çıkabileceğini dile getirdi. Özyiğit, devletin görevinin bu olduğunu, bu görevi zevkle yapacaklarını ifade etti.
Özyiğit, eğitim sistemini ilgi alanlarını ve yetenekleri açığa çıkarıp geliştirecek şekle dönüştürmek için çalışacaklarını da belirtti.
KOCAİSMAİL
Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, “4 Şubat Dünya Kanser Günü”nün kutlandığı bu haftada çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyleyerek, tüm hastalara acil şifalar diledi.
Kocaismail, her gün iki yeni hastanın derneğe başvurduğunu söyleyerek, onlara umut verebilmek adına durmaksızın çalıştıklarını belirtti.
Sergiden elde edilecek gelirin kanser hastalarına bağışlanacağını kaydeden Kocaismail, sergiye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
EGEMEN
Ressam Mine Egemen de, Musa Kocatepe ile kanser hastalarına yardım etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.
Sergiden elde edilecek gelirin bağışlanacağını söyleyen Egemen, katılan herkese teşekkür etti.
KOCATEPE
Ressam Musa Kocatepe ise kanser hastalarına için bir şeyler yapabilmek adına bir araya geldiklerini belirtti.
“Erdemli insan olmak paylaşmakla olur” diyen Kocatepe, amaçlarının paylaşmanın erdemini göstermek olduğunu söyledi.

BUGÜN VE YARIN SU KESİNTİSİ OLABİLİR
14 MADDELİK İSTEM PAKETİ
AB Komisyonu: Türkiye-KKTC elektrik kablo hattının AB tarafından finanse edilmesi söz konusu değil
Güney Kıbrıs’taki seçimlerde dijital kimlikle de oy verilebilecek
Rum Çevre Dairesi, Trozena'nın yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmaları mercek altına alacak
Akıncılar-Gaziler yolundaki köprüde 25 Mayıs'a kadar bakım-onarım çalışması yapılacak
Hantavirüs görülen yolcu gemisinden üç Türk yolcu da tahliye edildi
“Bay Kuzi ile Enerji Koruyucuları” kukla tiyatrosu sahnelenecek
5. Uluslararası Türk Dünyası Edebiyat ve Kitap Festivali tamamlandı