RUMLARLA YAKIN İLİŞKİ
Arap basınında Azerbaycan, Pakistan, Libya, Bangladeş ve Gambiya’nın KKTC’yi tanıyacağı iddiaları hızla yayılıyor. Ancak diplomatik çevrelerde bu konudaki en büyük engelin ABD olduğunu düşünüyor. Biden yönetimi son dönemde Kıbrıs Rum yönetimiyle çok yakın ilişkiler kurdu.
1.5 YILDA ÖNEMLİ İMZALAR
ABD’nin Rum yönetimine silah ambargosunu kaldırmasıyla ivme kazanan ilişkiler, iki ülkenin sınır güvenliğinde iş birliğinin artırılmasını hedefleyen niyet bildirisini imzalamasıyla stratejik bir noktaya da ulaştı. Tüm bunlar son 1.5 yıl içinde atılan adımlardı.
TANINMAYA KARŞI ÇIKIYORLAR
ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Victoria Nuland, Rum tezlerine destek veren son açıklaması da ele alındığında Beyaz Saray’ın Doğu Akdeniz’de çıkarları gereği Rum yönetimini seçtiği görüşü ağırlık kazanıyor. KKTC’nin tanınmasına da bu yüzden şiddetle karşı çıkılıyor.
Haberin devamı için:
ERHÜRMAN VE HOLGUİN RUM PARTİLERİNİ GEÇTİ
İNCİRLİ İNGİLİZ YÜKSEK KOMİSERİ’YLE GÖRÜŞTÜ
GÜNDEMDE ERKEN SEÇİM YOK TAKVİMİ ÖNE ALINMIŞ SEÇİM VAR
'Gündemimizde erken seçim yok takvimi öne alınmış seçim var'
Nikos Hristodulidis 2026 hedeflerini açıkladı
Hakan Dinçyürek: Şampiyon Meleklerimiz, Kıbrıs Türk halkının kalbinde daima yaşayacaktır
Recep Tayyip Erdoğan: Deprem sebebiyle Rahmet-i Rahman'a kavuşan kardeşlerimizi unutmayacağız
Oğuzhan Hasipoğlu: İsias davası bizim için kapanmış değildir
Ziya Öztürkler: Şampiyon meleklerimizin hatırası, halkımızın ortak vicdanında daima yaşayacaktır