Kıb-Tek’te yaşanan yakıt sorunu Başbakanlık'ta Başbakan Ersan Saner başkanlığında gerçekleştirilen üst düzey toplantıda ele alındı.
Toplantıya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ile Kıb-Tek yetkilileri de katıldı. Toplantının ardından Başbakan Ersan Saner, ülkede yakıt kaynaklı herhangi bir elektrik kesintisinin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı. Kamuoyunda ülkede akaryakıt sıkıntısı olduğu yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başbakan Saner, fueloılin getirecek gemi bulunması konusunda bir sıkıntı yaşandığını ancak sorunun aşıldığını belirtti.
Başbakan Saner, en geç 15 Ağustos’da Hatay Dörtyol’daki rafineriden yükleme yapılacağını ve Salı gecesi veya Çarşamba sabahı adada olacağını kaydetti. Başbakan Ersan Saner, ülkeye yakıt gelene kadar geçecek sürede ihtiyacın nasıl karşılanacağına ilişkin de detayları kamuoyuyla paylaştı.
Elektrik kesintilerinin nedenine de açıklık getiren Başbakan Saner, yakıt sıkıntısından kaynaklanan herhangi bir planlı kesinti olmadığını söyledi.
BUGÜN VE YARIN SU KESİNTİSİ OLABİLİR
14 MADDELİK İSTEM PAKETİ
AB Komisyonu: Türkiye-KKTC elektrik kablo hattının AB tarafından finanse edilmesi söz konusu değil
Güney Kıbrıs’taki seçimlerde dijital kimlikle de oy verilebilecek
Rum Çevre Dairesi, Trozena'nın yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmaları mercek altına alacak
Akıncılar-Gaziler yolundaki köprüde 25 Mayıs'a kadar bakım-onarım çalışması yapılacak
Hantavirüs görülen yolcu gemisinden üç Türk yolcu da tahliye edildi
“Bay Kuzi ile Enerji Koruyucuları” kukla tiyatrosu sahnelenecek
5. Uluslararası Türk Dünyası Edebiyat ve Kitap Festivali tamamlandı