Kıb-Tek’te yaşanan yakıt sorunu Başbakanlık'ta Başbakan Ersan Saner başkanlığında gerçekleştirilen üst düzey toplantıda ele alındı.
Toplantıya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ile Kıb-Tek yetkilileri de katıldı. Toplantının ardından Başbakan Ersan Saner, ülkede yakıt kaynaklı herhangi bir elektrik kesintisinin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı. Kamuoyunda ülkede akaryakıt sıkıntısı olduğu yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başbakan Saner, fueloılin getirecek gemi bulunması konusunda bir sıkıntı yaşandığını ancak sorunun aşıldığını belirtti.
Başbakan Saner, en geç 15 Ağustos’da Hatay Dörtyol’daki rafineriden yükleme yapılacağını ve Salı gecesi veya Çarşamba sabahı adada olacağını kaydetti. Başbakan Ersan Saner, ülkeye yakıt gelene kadar geçecek sürede ihtiyacın nasıl karşılanacağına ilişkin de detayları kamuoyuyla paylaştı.
Elektrik kesintilerinin nedenine de açıklık getiren Başbakan Saner, yakıt sıkıntısından kaynaklanan herhangi bir planlı kesinti olmadığını söyledi.
GÜNEY’DE CAMİ AVLUSUNDA YAPILAN BİRA FESTİVALİNE TEPKİ
5 GÜN BOYUNCA SAĞANAK YAĞMUR
İKİ NAAŞA DAHA ULAŞILDI ARAMALAR DEVAM EDİYOR
En fazla yağış Kaleburnu ve Dipkarpaz’da kaydedildi
EVKAF'tan bira festivaline tepki
GELECEĞİMİZ YENİ HAYAL KIRIKLIĞINA FEDA EDİLEMEZ
EV BASKININDA İKİ SİLAH VE UYUŞTURUCU
İLK ÜÇ DAMAR BAYPAS AMELİYATI GERÇEKLEŞTİ
Ataoğlu: 'Turizm, hep birlikte ortaya koyduğumuz ortak bir değerdir'