Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın başlattığı “çalışanların sigorta primlerini ödememe” kararına Ticaret Odası olarak destek verdiklerini açıklayan Turgay Deniz, eyleme ciddi katılım beklediklerini söyledi.
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın (KTEZO) da dün düzenlediği eylemle birlikte duyurduğu “çalışanların sigorta primlerini ödememe” kararına KTTO olarak desteklediklerini ve iş dünyası olarak bu konuda ‘bayrak açtıklarını’ ifade eden Deniz, iş dünyasından ciddi katılım beklediklerini vurguladı.
“BU DAHA BAŞLANGIÇ...”
Yeterli katılım olması durumunda ‘sigorta primi ödememe’ eyleminin henüz başlangıç olduğunu söyleyen KTTO Başkanı Deniz, “Yarın öbür gün Katma Değer Vergisi (KDV) de ödenmeyecek ve devlete yapılan diğer ödemelere gelecek sıra...” dedi. “İş dünyasının desteği var mı?” sorusunu yanıtlayan KTTO Başkanı Deniz, “Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi.
“CEZA FAİZİNİ BİZ ÖDEYECEĞİZ”
Prim yatırmama durumunda sigorta primi borcuna ceza faizinin uygulanacağı ile ilgili yaratılan tartışmalara da cevap veren Deniz, “Ceza kısmı ödenemeyecek külfette değildir, bunu gerekirse biz ödeyeceğiz! Gecikme faizi ciddi oranlarda değil” ifadelerini kullandı.
ÖZEL SEKTÖR UYUYAN ASLAN
Deniz şunları söyledi: “Özel sektör uyuyan aslan durumundadır, diğerleri aslan kesilmiş bir durumda... Bugün sendikalar ne isterlerse alıyorlar. Biz burada bayrağımızı açtık, iş dünyasının da katılım göstermesi lazım. Eğer yüzde 50’nin üstünde bir katılım olmazsa yapacak bir şeyimiz olmaz. Başarıya ulaşalım bu girişimimizle, sonraki eylemleri tasarlayalım.”
54. Geleneksel İskele Festivali bu akşam başlıyor
69’uncu Dönem Bedelli Askerlik yoklaması 6 Temmuz’da yapılacak
Avrupa Bölgesel Yangın Söndürme Merkezi, RMMO’ya devredildi
Hürmüz Boğazı'nda tahliye planı askıya alındı: Kargo gemisine saldırı düzenlendi
Alevi Kültür Merkezi “Aşure Lokması” etkinliği düzenliyor
Serdaroğlu: Ülkeyi asgari ücretliler ve kamu çalışanları değil, emeğin hakkına göz dikenler bu noktaya getirdi
ÖLÜMÜNÜN 35’İNCİ YILINDA ANILIYOR
'Kıbrıs Türkü eşek değil havucun peşinden gitmeyecek'
Öztürkler, Gafarova ile görüştü: Kardeşlik ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz