ABDULLAH AZİZOĞLU
CUMHURBAŞKANLIĞI Müsteşarı Raşit Pertev; görüşmek isteyenlerin kendisini kolayca bulabileceğini belirtti.
Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku-Markulli’nin, “Rum Başkanlık danışmanı Tasos Conis Pertev’den telefon bekliyor” sözlerini star kıbrıs’a değerlendiren Pertev; “Telefonum açık, Kıbrıs’tayım. Görüşmek isteyen beni kolayca bulur” dedi.
50 DEĞİL 100 GÖRÜŞME
Rum Dışişleri Bakanı Markulli’nin dediği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı işe Papadopulos’un danışmanı Tasos Conis arasında 50 değil, 100’den fazla görüşme yapıldığını ifeda eden Pertev; bu kadar görüşmeden sonuç alınamamasını, Rumların kendilerini Kıbrıs’ın tek hakimi zannetmelerinden kaynaklandığını hatırlattı.
KENDİLERİNİ ELEŞTİRSİNLER
Pertev şöyle konuştu; “8 Temmuz süreci, aslında 2006’nın Mart ayında başlamıştı ve Conis ile 50 değil, 100’den fazla görüşme yaptık. Bu kadar görüşmeden bir sonuç alınamadıysa, Rum tarafının kendi eleştirisini yapması gerekir. İçinde bulundukları seçim ortamı, bu eleştiriyi yapmaları için çok iyi bir fırsat. Değerlendirmeleri lazım.”
MARKULLİ NE DEMİŞTİ
Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku-Markulli, Rum Başkanlık danışmanı Tasos Conis’in, özlü bir diyalog başlaması için Pertev’den telefon beklediğini iddia etmişti.
Rum basını da; Rum yetkililerin, “Pertevin izini kaybettiğini” ileri sürmüştü.