Güney Kıbrıs’taki temaslarını sürdüren Yunanistan Meclis Başkanı Dimitris Siufas, Yunan halkının ‘Kıbrıs halkının’ yanında olduğunu söyledi.
Haravgi Gazetesi, “Yakın ve Mükemmel İşbirliği Var...Yunanistan Başkanın Yanında... Omorfo Fahri Hemşerisi Dimitris Siufas” başlıklı haberinde, Siufas’ın Başkan Dimitris Hristofyas ve Meclis Başkanı Marios Karoyan’la yaptığı temaslara yer verdi.
YUNAN HALKI YANINIZDA
Habere göre, Hristofyas ve Siufas’ın dün Başkanlık Sarayı’nda yaptıkları görüşmede, Kıbrıs sorunu yanında iki ülke ve iki meclis arasındaki işbirliğinin genişletilmesi gibi konular ele alındı.
Siufas görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Yunan halkının Kıbrıs halkının yanında olduğunu, BM kararları ve AB ile uluslararası hukuk ilkelerine dayalı kalıcı ve işlevsel bir çözümün bulunmasına yönelik mücadeleyi desteklediklerini ifade etti.
Siufas, Hristofyas’ın çabalarına da destek belirtti.
‘OMORFO’ HEMŞERİSİ
Siufas Karoyan’la görüşmesi sonrasında da, Yunan halkının
çözüm çabalarına desteğinin süreceğini belirtti.
Bu arada gazete, Sifas’ın dün “Omorfo” fahri hemşerisi ilan edildiğini ve sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Haralambos Pittas’tan şehrin anahtarını aldığını da yazdı.
Pittas anahtarı verdikten sonra, “Omorfo’ya ve yarı işgal altındaki vatanın her köşesine geri dönmeyi sağlayacak kapıyı birlikte açma” temennisinde bulundu.
RUM YÖNETİMİ BÖLGEYİ HEDEF HALİNE GETİRİYOR
BİRİLERİ BULUTLAR ÜSTÜNDE HAYAL KURMAYI SÜRDÜRÜYOR
YAZ AYINDA 5+1 İÇİN İTEKLİYORLAR!
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ BUGÜN KKTC'YE GELİYOR
DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN DİYE 5+1 GÖRÜŞME İSTİYORLAR
ÜTOPYADA YAŞAYAN BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR
KIBRIS SORUNUNDA YENİ BİR DİPLOMATİK AKLA İHTİYAÇ VAR
“Asgari ücretliyi enflasyon karşısında ezdirmedik”
Ataoğlu, Cevdet Yılmaz’la görüştü