IMF ile anlaşsak da anlaşmasak da

Türkiye SPK Başkanı Vedat Akgiray; “IMF ile anlaşmanın da zararı yok, anlaşmamanın da zararı yok. Şimdi her şey ucuz.

Türkiye SPK Başkanı Vedat Akgiray; “IMF ile anlaşmanın da zararı yok, anlaşmamanın da zararı yok. Şimdi her şey ucuz.

Bir sürü iş yeri kapandı. Demek ki yeni iş yerleri açma imkanı var. Bundan güzel fırsat olur mu?”


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, IMF ile anlaşma yapılması konusunda, ''Anlaşmanın da zararı yok, anlaşmamanın da zararı yok'' dedi.
Akgiray, İhlas Eğitim Kurumları Bahçelievler Kampüsünde düzenlenen ''Kariyer Zirvesi'09''un ikinci gününde yaptığı konuşmada, herkesin başarı öyküsünün farklı olduğunu söyledi.


Başarının değişik kişilerce ''çok zengin olmak'', ''bilgi sahibi olmak'', ''mevki sahibi olmak'', ''etrafı tarafından sevilmek'' olarak tanımlandığını dile getiren Akgiray, herkesin kendi başarı tanımını kendisinin yaptığını belirtti.

ÇALIŞ VE SABIRLI OL

Akgiray, başarıya giden yolun çalışmak ve sabırlı olmaktan geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
''İnsan, neyi ne için yapması gerektiğine karar vermeli. Eğitim çok önemli tabii burada. İnsan, 'ben bunu ne için yapıyorum' diye sorması lazım kendine... Bu soruyu sorunca, cevabı biraz zaman alıyor ama çalışmak ve sabırlı olmak iki önemli şey... Gençler için sabırlı olmak biraz uzak, gençler biraz sabırsız oluyor ama zaman da hızlı geçiyor. Çalışmak ve sabırlı olmak, aslında zamanın kıymetini bilmek demektir. Boş işlerle zaman geçirmemek, yanlıştan korkmamak lazım.''

OLMUYORSA OLMAMIŞTIR

Sabırlı olduğunu söyleyebileceğini, ancak başarılı olduğunu kendisinin söylemesinin yanlış olacağını belirten Akgiray, ''Bir şey olmayınca, 'Eyvah olmadı' demek çok yanlış. Olmuyorsa olmamıştır. Ayrıca 'keşke' demek kadar da yanlış bir şey yok. Yapılanlardan ders almak önemli ama keşkelerle zaman geçirmek ve buna bağlı olarak gelecekten korkmak çok yanlış. Niyetiniz iyiyse, düşündüğünüz yolda ilerleyeceksiniz. Yarın, kimsenin ne olacağı belli değil sonuçta'' diye konuştu.


Soruları da yanıtlayan Akgiray, ''Geçmişte başarısızlıklarınız oldu mu?'' sorusu üzerine, geçmişte çok başarısızlığının olduğunu, ama hepsini unuttuğunu söyledi.

Bu haber 1 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER