KIBRIS SORUNUNDA ARTIK AYAKLARIMIZ YERE BASMALI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu yeni siyaseti “ayakları yere basmıyor” diye eleştirenler iyi okumalı…

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu yeni siyaseti “ayakları yere basmıyor” diye eleştirenler iyi okumalı…

1-Birleşik Krallık’ın Türkiye Ticaret Elçisi Afzal Khan, Ercan üzerinden KKTC’yi ziyaret edip Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü diye Rum yönetiminin baskısıyla görevinden istifa ettirildi.

2- Geçen hafta İstanbul’da Fenerbahçe ile Feyenoord arasındaki maç sırasında saha kenarındaki tabelada “Kuzey Kıbrıs’a gelin” yazılı reklam nedeniyle Rum yönetimi UEFA’ya şikayette bulundu.

3- KKTC’nin İsrail’in “ulusal güvenlik sorunu” haline geldiği savunan İsrailli bir uluslararası ilişkiler uzmanı , Türkiye’nin Kıbrıs’taki askeri varlığına karşı “acil müdahale planı” hazırlanmasını önerdi.

4- Rum yönetimini sadece “Kuzey Kıbrıs’a yatırım yaptı” diye KKTC vatandaşı Simon Aykut’u adeta siyasi bir rehine gibi bir yıl aşkın bir süredir Cezaevi’nde tutuyor.

5- Simon Aykut davasına yasadışı delil üretmek için ajanlarını Güney Kıbrıs’a salan Rum yönetimi, bu şahıslar askeri bölgeden yasadışı bir şekilde geçtikleri için tutuklanınca dünyayı ayağa kaldırdılar.

6- Limosol’da adada son yılların en büyük yangını yaşanırken, KKTC’nin tamamen insanı kaygılarla yaptığı yardım teklifi bile türlü bahaneler üretilerek reddedildi.

7- Güney’de yapılan anketlerde “En iyi Türk ölü Türktür” ilkesini şiar edinmiş ELAM’ın üçüncü parti konumuna gelmesi de Güney’deki Türk düşmanlığının nasıl arttığını gösterdi.
Bu haber 64 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER