Türk Hava Yolları ile iştirak şirketi AJet, 2025 yılında adaya 2,1 milyon yolcu taşımayı planlıyor. THY ve AJet, adaya düzenli seferlerle kültür turizmine de destek veriyor.
Türk Hava Yolları ile iştirak şirketi AJet, 2025 yılında adaya 2,1 milyon yolcu taşımayı planlıyor. THY ve AJet, adaya düzenli seferlerle kültür turizmine de destek veriyor.
THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye ile KKTC arasında güçlü hava köprüsünü kuran şirket, haftalık 152 seferle ada yolcularına hizmet veriyor. Geçen yıl 774 bin yolcu THY, 1 milyon yolcu ise AJet seferleriyle KKTC'ye uçtu. Böylece iki şirket KKTC'ye 1 milyon 774 bin yolcu taşıdı. Yılın 9 aylık döneminde THY 467 bin, AJet ise 972 bin yolcuya hizmet verdi. Bu yılın sonuna kadar 2,1 milyon yolcunun adaya ulaştırılması hedefleniyor. Yolcu trafiğini geçen yılın ilk 2 ayına kıyasla 2025'te yüzde 22,5 yükselten THY'nin KKTC destinasyonuna talep adaya yönelik tanıtım faaliyetleriyle hızla artıyor. KKTC'nin turizminin geliştirilmesine büyük önem atfeden ve bu yönde çalışmalar yapan bayrak taşıyıcı hava yolu, kültür turları kapsamında çalıştığı acentelere yıl süresince avantajlı uçak biletleri fırsatı sağlıyor.